Petak, Siječanj 19, 2018

POU

jezici 2018_Medium

POU

jezici u_turizmu_2018_Large

Grad Gospić

Grad Gospić na 2. Međunarodnoj konferenciji o ženama u poduzetništvu

Jučer je u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac, a pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, drugu godinu zaredom održana Međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu.

U sklopu konferencije predstavio se niz uspješnih poslovnih priča žena iz Ličko-senjske županije, ali i ostatka Hrvatske te susjednih zemalja – Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. Nakon uvodnog predstavljanja svake poslovne priče, održana je panel-diskusija sa svim sudionicama.

Cilj konferencije je u javnosti progovoriti o ženskom poduzetništvu, istaknuti njegovu brojnost i uspjehe u Ličko-senjskoj županiji i Hrvatskoj, ohrabriti postojeće i potencijalne poduzetnice na nove poduzetničke projekte te im pomoći u međusobnom umrežavanju radi razmjene znanja i iskustva, a u konačnici i potaknuti samozapošljavanje žena.

za-web-hgk5a0d6bf1a7edb

 

Zanimljivi gosti na Thompsonovom koncertu u Zadru!

unnamed

Poznato je od davnina kako glazba i ples idu ruku pod ruku što će nam još jednom pokazati svojom suradnjom folklorni ansambl „Dr. Ante Starčević“ iz Gospića koje će ugostiti M.P.Thompson na svom koncertu u Zadru 9. prosinca.

Opširnije: Zanimljivi gosti na Thompsonovom koncertu u Zadru!

   

PONOVLJENI JAVNI NATJEČAJ za prodaju rabljenih službenih vozila u vlasništvu Grada Gospića

 Na temelju Zaključka o prodaji rabljenih službenih vozila u vlasništvu Grada Gospića, Klasa: 406-01/17-01/05, Urbroj:2125/01-02-17-04, od 19.09.2017.god., pročelnik-tajnik Tajništva, objavljuje slijedeći

PONOVLJENI JAVNI NATJEČAJ

za prodaju rabljenih službenih vozila u vlasništvu Grada Gospića

Opširnije: PONOVLJENI JAVNI NATJEČAJ za prodaju rabljenih službenih vozila u vlasništvu Grada Gospića

   

Lokalni volonterski centar Gospić


Lokalni volonterski centar Gospić projekt je koji je Društvo „Naša djeca“ grada Gospića prijavio na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u partnerstvu s Gradom Gospićem i Ambidekster klubom iz Zagreba. Vrijednost projekta je 120.000,00 kn.

Ovim projektom omogućeno je zapošljavanje jedne mlade osobe na mjesto izvoditelja aktivnosti i koordinatora volontera.

Projekt traje godinu dana, a cilj mu je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u Republici Hrvatskoj organiziranjem i provođenjem aktivnosti.

Cilj je i povećati broj mladih volontera, da se što više uključe u organizirane volonterske akcije u lokalnoj zajednci. Isto tako, cilj je unaprijediti znanja i vještine organizatora volontiranja u Gospiću te umrežiti dionike i ojačati umreženost dionika u lokalnoj zajednici za promociju i razvoj volonterskih aktivnosti.

Kroz projekt odrađivat će se različite aktivnosti, poput edukacija za organizatore volontiranja u produčju menadžmenta volonterstva te uvođenju standarda kvalitete za volontiranje, informiranje i motiviranje srednjoškolaca za društveno aktiviranje kroz volonterski angažman. Izradit će se tri programa volontiranja: „Volontiranje u savjetovalištu za malde Boomerang“, „Minute razonode – sadržajno porvođenje slobodnog vremena za djecu i mlade“ te „Mladi ekolozi Like u Akciji“, putem kojih će se volonteri imati priliku educirati za rad s korisnicima a isto tako moći će sudjelovati u različiti aktivnostima u provođenju programa.

volontiraj-LVC-Gospic

   

OBAVIJEST O TESTIRANJU KANDIDATA

Na temelju članka 22. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj( regionalnoj ) samoupravi ( „Narodne novine br: 86/08 i 61/11), Povjerenstvo za provedbu  natječaja za imenovanje  pročelnika/pročelnice Gradskog upravnog odjela za samoupravu i o upravu, ( u daljnjem tekstu: Povjerenstvo),  objavljuje

Opširnije: OBAVIJEST O TESTIRANJU KANDIDATA

   

Budućnost šljive u Lici

U četvrtak, 30. studenog 2017. održan je radni sastanak u Hrvatskom centru za poljoprivredu, hranu i selo u Zagrebu. Na sastanku su sudjelovali ravnatelj HCPHS Krunoslav Dugalić, predstojnik Zavoda za voćarstvo Predrag Vujević, voditelj LAG-a LIKA Tomislav Kovačević, zamjenik gradonačelnika Grada Gospića Ivica Tomljenović, tajnik Grada Slaven Stilinović i voditelj Odsjeka za gospodarstvo i ruralni razvoj Nikolina Tonković Čorak.

Tema sastanka je bila nastavak i provođenje projekta „Zasnivanje pokusnog nasada i revitalizacija proizvodnje šljiva na području Gospića“. Poljoprivredna gospodarstava proizvode šljivu za vlastite potrebe (rakija, džemovi), u malim količinama. Jedan od razloga, zbog kojih je zanemarena ta voćna vrsta, je virusna bolest šljive pod nazivom „šarka“. Posljednjih godina poharala je mnoge šljivike te stoga Grad Gospić želi problematici pristupiti sa znanstvenog stajališta i sa stručnom pomoći koji HCPHS pruža podupirući projekte sa planskim razvojem.

Za nastavak suradnje izradit će se projekt koji će sadržavati sve relevantne elemente kojima bi se planirala budućnost intenziviranja proizvodnje šljive kroz podizanje plantažnih nasada, te tolerancije šljive bistrice na virus bolesti šarke.

Također je bilo riječi i o podizanju plastenika za uzgoj povrtlarskih kultura koji bi služio u edukacijske svrhe za učenike osnovnih i srednjih škola, te obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja Gospića.

HCPHS2HCPHS1


   

Stranica 4 od 104

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting