Ponedjeljak, Lipanj 25, 2018

Banner

Grad Gospić

Odluka o dodjeli financijskih sredstava organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Gospića u 2018. godini

Na temelju članka 29. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ("Narodne novine", broj 26/15), članka 26. Pravilnika o financiranju javnih potreba Grada Gospića ("Službeni vjesnik Grada Gospića" broj 1/16,4/16) i članka 49. Statuta Grada Gospića ("Službeni vjesnik Grada Gospića" broj 7/09, 5/10, 7/10, 1/12, 2/13, 3/13 - p.t., 7/15,1/18), Gradonačelnik Grada Gospića dana 30. svibnja 2018. godine donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava  organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Gospića u 2018. godini u području: branitelji i stradalnici, sportsko rekreativnih aktivnosti, kulture, turizma, zaštite okoliša i održivog razvoja, zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, djece, mladih i zajednice te tehničke kulture.

1.Odluka o dodjeli financijskih sredstava u području branitelji i stradalnici

2.Odluka o dodjeli financijskih sredstava u području sportsko rekreativnih aktivnosti

3.Odluka o dodjeli financijskih sredstava u području kulture

4.Odluka o dodjeli financijskih sredstava u području turizma, zaštite okoliša i održivog razvoja

5.Odluka o dodjeli financijskih sredstava u području zdravstvene zaštite i socijalne skrbi

6.Odluka o dodjeli financijskih sredstava u području djece, mladih i zajednice

7.Odluka o dodjeli financijskih sredstava u području tehničke kulture

 

Obavijest i uputa kandidatima/kandidatkinjama

KLASA:112-02/18-01/5

URBROJ:2125/01-04-18-03

Sukladno odredbama članka 19.-22., a u vezi članka 116. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" broj 86/08, 61/11 i 04/18), Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja daje slijedeću:

OBAVIJEST I UPUTU

kandidatima/kandidatkinjama u postupku natječaja za prijam službenika/službenice

u Gradski upravni odjel za komunalne djelatnosti, stanovanje,-graditeljstvo i zaštitu okoliša

OBJAVA NATJEČAJA

Pročelnik Gradskog upravnog odjela za komunalne djelatnosti, stanovanje, graditeljstvo i zaštitu-okoliša Grada Gospića raspisao je Javni Natječaj za prijam službenika/službenice u Gradski upravni odjel za komunalne djelatnosti, stanovanje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Odsjek za komunalno, prometno i poljoprivredno redarstvo (u daljnjem tekstu: Natječaj).-Natječaj je objavljen u "Narodnim novinama" broj 49/18 dana 30. svibnja 2018. godine i na službenim web-stranicama Grada Gospića (www.gospic.hr).

Rok za podnošenje prijava je 8 dana od objave Natječaja u „Narodnim novinama“.

Opširnije: Obavijest i uputa kandidatima/kandidatkinjama

   

JAVNI NATJEČAJ

KLASA: 112-02/18-01/5

URBROJ: 2125/01-04-18-02

Na temelju članka 17. i 19. st. 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN, 86/08 i 61/11, 04/18), pročelnik Gradskog upravnog odjela za komunalnu djelatnost, stanovanje, graditeljstvo i zaštitu okoliša raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

za prijam službenika/službenice u službu u Grad Gospić, Gradski upravni odjel za komunalnu djelatnost, stanovanje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Odsjek za komunalno, prometno i poljoprivredno redarstvo na radno mjesto, Referent komunalni - prometni redar, 1 izvršitelj/izvršiteljica na neodređeno vrijeme, uz obvezni probni rad od tri mjeseca.

Osim općih uvjeta (propisanih člankom 12. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN, 86/08 i 61/11, 04/18) ) kandidati moraju ispunjavati i posebne uvjete:

  • srednja stručna sprema tehničke ili društvene struke
  • najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
  • poznavanje rada na računalu
  • položen državni stručni ispit
  • za prometnog redara (završen program osposobljavanja i vozački ispit B kategorije).

Opširnije: JAVNI NATJEČAJ

   

Češki vojni izaslanik u posjetu Gradu Gospiću

Gadonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević u svom uredu primio je češkog vojnog izaslanika obrane Tomaša Svozila. Na sastanku su sudjelovali i predstavnici Kluba branitelja Z.N.G. 118. brigade HV- a Gospić, kao i predstavnici Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade Vukovi Gospić.Ovom prigodom razgovaralo se o projektu izgradnje spomenika poginulim braniteljima na Ljubovu koje je u tijeku.

DSCN1349

   

Predstavljena kampanja „Zaposli se u Hrvatskoj“

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje predstavili su, u utorak 29. svibnja kampanju „Zaposli se u Hrvatskoj“ na Europskom trgu u Zagrebu i još 46 lokacija diljem Hrvatske od 15-18 sati.Kampanja „Zaposli se u Hrvatskoj“ pokrenuta je kako bi se snažnije potaknulo zapošljavanje domaće radne snage u Hrvatskoj.Cilj promotivnih aktivnosti je informirati nezaposlene, poslodavce i široku javnost o mogućnostima korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja i programa za zapošljavanje za koje je samo ove godine Vlada Republike Hrvatske izdvojila više od 2.6 milijardi kuna.Na predstavljanju kampanje u našem gradu na Trgu Stjepana Radića sudjelovao je i gradonačelnik Karlo Starčević.

IMG 20180529_151622

   

Javni poziv

KLASA:100-01/18-01/12

URBROJ:2125/01-02-18-01

Na temelju mjere „Javni rad“ HZZ-a i Programa javnih radova Grada Gospića pod nazivom „Uredimo naš Grad“, a sukladno Nacionalnom planu za poticaje zapošljavanja, gradonačelnik Grada Gospića objavljuje

JAVNI POZIV

za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Gospića

Grad Gospić inicijator je javnih radova kao mjere čiji je program temeljen na društveno korisnom radu. Cilj mjere je uključiti nezaposlene osobe u program aktivacije na poslovima društveno korisnog rada, povećati zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba, afirmirati njihovu socijalnu uključenost i ublažiti socijalne posljedice njihove nezaposlenosti, uz potporu jedinica lokalne samouprave. Područje djelovanja na koje je usmjeren javni rad je zaštita i očuvanje okoliša te komunalni radovi.-Rad se odvija na području Grada Gospića, a obuhvaća naselja Lički Osik, Mušaluk, Donje Pazarište, Klanac, Aleksinica, Kalinovača, Veliki Žitnik, Smiljan, Lički Novi, Ribnik, Bilaj, Žabica, Brušane.

Hrvatski zavod za zapošljavanje financirat će 100% troška minimalne bruto plaće u iznosu od 4.031,45 kn po osobi, kao i stvarne troškove prijevoza za dane provedene u javnom radu.

Na osobe zaposlene prema Programu javnih radova primjenjuju se prava iz Ugovora sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Gradom Gospićem, te prava iz radnog odnosa sukladno odredbama Zakona o radu i odgovarajućim provedbenim propisima.

Trajanje programa: 6 mjeseci

Broj radnika: 30

Opširnije: Javni poziv

   

Stranica 4 od 125

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting