Nedjelja, Rujan 24, 2017

Grad Gospić

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u Gospiću

Službena fotografija predsjednice

Dragi sugrađani pozivamo Vas na svečano otvorenje privremenog Ureda Predsjednice koje će se održati 4. rujna 2017. godine u dvorištu zgrade Ličko-senjske županije (dr. Franje Tuđmana 4, Gospić).

Opširnije: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u Gospiću

 

Svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Korak prema jednakosti“

Potpisivanje 3_384x640Danas je u Velikom amfiteatru Šumarskog fakulteta u Zagrebu održana svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda za osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama. Na svečanosti je bio gradonačelnik Grada Gospića gospodin Karlo Starčević kojemu je ugovor uručila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Riječ je o ugovoru ukupne vrijednosti 2.899.315,20 kn kojim su se osigurala sredstva za pomoćnike za tri osnovne škole čiji je osnivač Grad:

  • Osnovnu školu dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac,
  • Osnovnu školu dr. Franje Tuđmana Lički Osik,
  • Osnovnu školu dr. Jure Turića.
Potpisivanje 4Potpisivanje 1Potpisivanje 2

   

Početak subvencioniranja stambenih kredita!

stambeni kredit

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) objavila je u javnim glasilima i Narodnim novinama Oglas o početku subvencioniranja stambenih kredita. Subvencioniranje stambenih kredita za 2017. godinu, sukladno odredbama Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, počinje danom objave a zahtjevi se zaprimaju od 4. rujna 2017. godine.

Oglas o početku subvencioniranja

Opširnije: Početak subvencioniranja stambenih kredita!

   

Plan razvoja širokopojasne infrastrukture

MrezaGrad Gospić pokreće aktivnosti koje će omogućiti pristup Internetu sukladno smjernicama Europske komisije da do kraja 2020. godine sva domaćinstva imaju minimalnu dolaznu brzinu (downstream) od 30 Mbps (Megabita u sekundi) te za 50% domaćinstava minimalnu dolaznu brzinu (downstream) od 100 Mbps. Osim za područje grada Gospića pozvane su i ostale jedinice lokalne samouprave unutar Ličko-senjske županije te zaleđa Zadarske županije da zajednički sudjeluju i jedinstveno krenu u ovaj ogroman infrastrukturni projekt pod vodstvom stručnjaka Grada Gospića.

Opširnije: Plan razvoja širokopojasne infrastrukture

   

Obilježena 26. obljetnica uspješne obrane od napada na Bilaj i Gospić

Bilaj 1

Obilježavanje ratnih događaja i obrane Bilaja i Gospića započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika poginulim pripadnicima HV-a sa riječkog područja, a nakon toga kod Centralnog križa na Groblju u Bilaju. Riječi molitve za poginule branitelje te poginule mještane Bilaja i Barleta od 1941. do 1995. godine izrekao je bilajski župnik Zlatko Sušić.

Nakon što su izaslanstva Grada Gospića predvođena gradonačelnikom gospodinom Karlom Starčevićem i predsjednikom Gradskog vijeća gospodinom Petrom Radoševićem, Ličko-senjske županije predvođena županom dr. Darkom Milinovićem, predstavnici Hrvatske vojske, Udruge roditelja poginulih branitelja Primorsko – goranske županije, ostalih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa područja Ličko-senjske županije te branitelja iz Krapinsko – zagorske županije koji su ovdje ratovali položila vijence i svijeće, služena je i sveta misa kod pećine Svetog Stjepana koja je za vrijeme Domovinskog rata služila kao sklonište i svetište.

Svetu misu predvodio je župnik župa Sv. Antun Padovanski u G. Kosinju i Sv. Ivan Krstitelj u D. Kosinju đakon Pero Jurčević.

Opširnije: Obilježena 26. obljetnica uspješne obrane od napada na Bilaj i Gospić

   

Subvencioniranje stambenih kredita

Poštovani sugrađani,

28. kolovoza 2017. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja predstavilo je kreditne institucije koje će sudjelovati u provedbi Zakona o subvencioniranju stambenih kredita.

Riječ je o sljedećih 10 kreditnih institucija (banaka):

1. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D.

2. ERSTE&STEIERMARKISCHE BANK D.D.

3. PODRAVSKA BANKA D.D.

4.ZAGREBAČKA BANKA D.D.

5.ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG D.D.

6. PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D.

7. SPLITSKA BANKA D.D.

8. RAIFFEISEN BANK AUSTRIA D.D.

9. KARLOVAČKA BANKA D.D.

10.OTP BANKA D.D

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objaviti će 1. rujna 2017. godine u javnim glasilima i Narodnim novinama Oglas o početku subvencioniranja stambenih kredita.

Opširnije: Subvencioniranje stambenih kredita

   

Stranica 5 od 90

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting