Nedjelja, Srpanj 23, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Grad Gospić

I Lički Osik će obnovom KIC-a dobiti prostor za kulturne sadržaje

min tolusicMinistar poljoprivrede Tomislav Tolušić   u pratnji  gradonačelnika Petra Krmpotića i župana dr. Darka Milinovića posjetio je  naselje Lički Osik. Nakon obilaska tamošnjeg Kulturno-informativnog centra novinarima se najprije obratio gradonačelnik Krmpotić rekavši pri tome kako je ponosan na činjenicu kako je riječ o naselju sa gotovo 2 000 stanovnika s najmlađim dobnim prosjekom u RH. Povod dolaska ministra Tolušića vezan je uz  Natječaj za ruralni razvoj za Mjeru 7.4 gdje je Grad Gospić kandidirao   projekt obnove  i  završetka KIC-a u vrijednosti od 4,6 milijuna kuna. Obnovom ovog objekta poboljšali bi uvjete za djelovanje mnogih udruga, Mjesnog odbora, prostora za mlade, folklora i drugo. Otvorilo bi se i nekoliko novih radnih mjesta. Na dostojan način bismo se odužili i žrtvama Široke Kule koji su mučeni i  ubijani u ovoj zgradi, pa bismo uredili  i Memorijalnu sobu, rekao je gradonačelnik Petar Krmpotić.

Dajem punu potporu Gradu Gospiću i gradonačelniku Krmpotiću u ovim projektima. Zgrada KIC-a u Ličkom Osiku ubraja se u projekte koje moramo realizirati jer ova sredina svakako treba i zaslužuje nove sadržaje i nova radna mjesta. U skoro vrijeme će se pregledati aplicirana dokumentacija i uvjeren sam da će se vrlo skoro započeti s obnovom istaknuo je ministar.

 

Kreće energetska obnova zgrada u vrijednosti 8 milijuna kuna

min kuscevic

Povod posjeta ministra Kušćevića Gospiću je energetska obnova zgrada u kojoj je iz EU fondova povučeno 8 milijuna kuna, a završetkom uređenja ovih zgrada bolje uvjete za stanovanje imati će više od 200 vlasnika stanova i 20-ak poslovnih prostora.

Gradonačelnik  Petar Krmpotić je u izjavi za novinare kazao kako je korist ovoga natječaja višestruka.
Prva korist je energetska učinkovitost, druga je aktivacija građevinskih poduzeća, a treća je uljepšanje vizure grada.

Grad Gospić je u suradnji sa komunalnim poduzećem pokazao da se do predmetnih Europskih sredstava može doći ako se ljudi slože i zajednički uđu u projekt.

Ministar Kušćević je pohvalio Grad Gospić na odlično odrađenom poslu. Prije svega želim čestitati i gradonačelniku, županu, svim stanarima i komunalnom poduzeću na odlično odrađenom poslu istaknuo je ministar.

Župan ličko-senjski dr. Darko Milinović pozvao je sve domaće građevinare da spremni dočekaju natječaje, te ako je potrebno da se udruže kako bi bili konkurentni na tržištu.

   

Lokalni izbori 2017.

img logo-izbori-2017

GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO

GRADA GOSPIĆA

ZGRADA GRADA GOSPIĆA
BUDAČKA ULICA 55, 53000 GOSPIĆ

Tel/Fax.: 053573900
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript


 


 

Kandidacijske liste/kandidature i Zbirne liste za izbor:

 

Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području Grada Gospića   

Radionica za djecu „100 ljudi, 100 ćudi“ u Danima otvorenih vrata udruga

dnd gs

Pozivamo Vas na radionicu za djecu u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Društva Naša djeca Gospić  26.05.2017. u 10 i 30 sati u OŠ dr. Jure Turića u Gospiću u okviru manifestacije Dani otvorenih vrata udruga.

Savez DND i DND Gospić će predstaviti svoj rad i projekt „100 ljudi,100 ćudi“  kroz interaktivnu radionicu za učenike 7. razreda na temu antidiskriminacije, stereotipa, predrasuda i uvažavanja različitosti i nenasilnog rješavanja sukoba. Izvoditeljice radionice su educirane voditeljice Tamara Lujić i Sanja Puškarić Delač, učiteljice razredne nastave te volonterke u Društvu Naša djeca Gospić. Uz radionicu za djecu bit će i predstavljanje rada Društva Naša djeca Gospić te rada Saveza društava Naša djeca Hrvatske i njihovih brojnih aktivnosti za djecu i s djecom.

Radionica „100 ljudi, 100 ćudi“ je namijenjena učenicima 7-ih razreda, ali bit će otvorena za sve zainteresirane građane (roditelje i djecu) i predstavnike medija koji se žele pridružiti radionici te tako razbiti vlastite stereotipe i predrasude prema drugima te biti dio velike manifestacije Dani otvorenih vrata udruga.

"Projekt 100 ljudi, 100 ćudi" zajednički provode Savez DND s partnerima-školama, a OŠ dr. Jure Turića u Gospiću je jedan od partnera. Cilj ovoga projekta je educirati i osnažiti djecu i stručno osoblje u školama za usvajanje metoda za nenasilno rješavanje sukoba, razbijanje stereotipa i predrasuda te prihvaćanja različitosti među djecom i mladima. Odgojem za mir i toleranciju izravno se radi na prevenciji nasilnog ponašanja među djecom i vršnjacima, posebice u školskom okružju.

Radujemo se Vašem dolasku!
Budite s nama!

   

Obilježen Međunarodni dan obitelji

dan obitelji_8

17. svibnja 2017. godine s početkom u 11.00 sati u ulici Vile Velebita održano je već tradicionalno crtanje kredama po pločniku povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji.

Crteže su crtala djeca Dječjeg vrtića „Pahuljica“ i učenici prvih razreda Osnovne škole Dr. Jure Turića iz Gospića. Navedenom su prisustvovali predstavnici Grada Gospića i Pučkog otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčevića“.

Osnovne škole s područja Grada Gospića su samostalno obilježile navedeni dan prigodnim programom u prostorijama škola.  

dan obitelji_1 dan obitelji_2 dan obitelji_3 dan obitelji_4 dan obitelji_5 dan obitelji_7 dan obitelji_9 dan obitelji_10 dan obitelji_11 dan obitelji_12 dan obitelji_13

   

Međunarodni dan obitelji

mdo

15. svibnja 2017. godine (ponedjeljak) s početkom u 11,00 sati povodom Međunarodnog dana obitelji održat će se već tradicionalno crtanje kredama na šetalištu u Ulici Vile Velebita u Gospiću.

U navedenom će sudjelovati djeca predškolske dobi Dječjeg vrtića „Pahuljica“ i učenici prvih razreda Osnovne škole „dr. Jure Turića“ iz Gospića.

Pozivamo Vas da se pridružite obilježavanju navedenog.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika navedeno će biti odgođeno.

Osnovne škole s područja Grada Gospića će samostalno obilježiti navedeni Dan prigodnim programom u prostorijama škola.  

Crtanje kredama povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji koje se je trebalo održati 15. svibnja 2017. godine na šetalištu u Ulici Vile Velebita u Gospiću odgađa se zbog loših vremenskih uvjeta. 

 

Novi termin crtanja je od 17. svibnja (srijeda) 2017. godine
u vremenskom periodu od 11,00-13,00 sati.

   

Stranica 5 od 83

pitajte-nas

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting