Petak, Siječanj 19, 2018

POU

jezici 2018_Medium

POU

jezici u_turizmu_2018_Large

Grad Gospić

Stvarni razlog razrješenja zapovjednika JVP Gospić

Uslijed neprimjerenih glasina koje kruže gradom vezano za razrješenje zapovjednika JVP Gospić  g. Željka Došena, želimo izvijestiti javnost o stvarnim razlozima razrješenja s ciljem da se prekine manipulirati javnim mnijenjem iznoseći laži i neistine.

Naime, Grad Gospić je  dobio dopis od inspekcije za Javno vatrogastvo u kojem je naloženo gradonačelniku Grada Gospića da mora smijeniti tadašnjeg zapovjednika JVP Gospić  g. Željka Došena iz razloga što je na to mjesto nezakonito imenovan.

U obrazloženju dopisa je navedeno da g. Došen nije imao potrebnu stručnu spremu da bi postao zapovjednikom,  niti je udovoljeno uvjetima iz natječaja koji je objavljen u skladu sa Zakonom o vatrogastvu. Bivša tijela Grada su g. Željka Došena nezakonito imenovala, te se sadašnjem gradonačelniku nalaže da u roku od 60 dana raspiše natječaj, te imenuje novog zapovjednika i zamjenika zapovjednika JVP Gospić.

Stoga, još jednom naglašavamo, gradonačelnik nije samovoljno razriješio g. Došena, već po nalogu inspekcijske službe, a sve  u skladu sa Zakonom o vatrogastvu što se jasno iščitava iz dokumenta kojeg dostavljamo u privitku.

 

PREUZMITE DOKUMENT

 

Grad Gospić potiče zapošljivost nezaposlenih građana

ESF

„Odškrinimo vrata zapošljavanju“ naziv je projekta kojim se Grad Gospić prijavio na javni poziv „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih osoba“ kojeg je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt traje 24 mjeseca unutar kojih će se za 30 nezaposlenih osoba, pripadnika marginaliziranih skupina, kroz verificirane programe obrazovanja odraslih osigurati nova stručna znanja i vještine s ciljem povećanja njihove zapošljivosti.

Vrijednost projekta iznosi 478.758,40 kn i financiran je 100 % iz Europskog socijalnog fonda.

Nezaposleni pripadnici ciljnih skupina birat će edukaciju između 4 verificirana programa obrazovanja koji je najpovoljniji njihovim interesima i sposobnostima. Plan je da programi obrazovanja budu organizirani za biciklističke vodiče, dadilje, proizvođače i prerađivače ljekovitog i aromatičnog bilja, voditelje poljoprivredno-turističkih imanja i slične programe sukladno potrebama i zahtjevima tržišta rada na području Gospića.

Partner na provedbi projekta je Pučko otvoreno učilište „Dr. Ante Starčević“ koje će osiguravat stručno-iskustvenu pomoć u provedbi obrazovanja odraslih.

   

Grad Gospić unaprjeđuje poslovne procese

Među prvima u nizu od poboljšanja poslovnih procesa koje Grad Gospić uvodi je e-račun. Naime, u suradnji sa Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta prijavio se na natječaj iz Programa CEF-TC-2017-3 elnvoicing, kojim se financira unaprjeđenje, širenje i korištenje eRačuna čije korištenje postaje obvezno od 2018. godine u postupcima javne nabave.

Trajanje projekta pod nazivom „In-LoRe“ je godinu dana. Europska komisija će sufinancirati 75% prihvatljivih troškova iz Programa „Instrument za povezivanje Europe“ (CEF).

Cilj je poticanje širenja i ubrzanje korištenja strukturiranog elektroničkog računa od strane javne uprave, nacionalno i prekogranično, kroz osiguravanje tehničkih i operativnih preduvjeta tijela javne uprave za integraciju sa središnjom platformom „eRačun za državu“. Projekt je sukladan sa Strategijom razvoja Grada Gospića unutar koje je jedna od aktivnosti „Informatizacija Gradske uprave“.

Ukoliko projektna prijava bude uspješna u postupku procjene od strane Izvršne agencije za inovacije i mreže kvalitete, potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava bilo bi u travnju iduće godine.

   

Predstavnici Grada Gospića na VIP otvaranju izložbe "Nikola Tesla-Mind from the future"

Zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša sudjelovala je na VIP otvaranju izložbe „Nikola Tesla-Mind from the future“ koja je održana u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu. Bila je ovo izvrsna prigoda da se prikupe iskustva i uspostave novi kontakti vezani za realizaciju projekta TESLA DIGITALNI PARK GRADOVA. Naime, Grad Gospić intenzivno radi na pripremama za realizaciju ovog velikog projekta čime bi grad Gospić dobio jednu novu tehnološku, kulturnu, edukativnu i zabavnu atrakciju koja bi svake godine mogla privući veliki broj posjetitelja iz cijeloga svijeta i time uvelike unaprijediti turizam Gospića i Like. Ovaj park se savršeno nadovezuje na već pokrenuti projekt PUTEVIMA NIKOLE TESLE.

Projekt TESLA DIGITALNI PARK GRADOVA je u studenom prijavljen na međunarodni natječaj kojeg organizira Svjetsko turističko vijeće i trenutno se očekuje njihova verifikacija, a u tijeku je izrada projektne dokumentacije i potrebnih promotivnih materijala.

IMAG0780IMAG0787IMAG0791

   

5. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

Na temelju članka 35. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09, 5/10, 7/10, 1/12, 2/12, 3/13 – p.t., 7/15), članka 65. i članka 66. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Gospića (“Službeni vjesnik Grada Gospića” br. 7/09, 3/13), sazivam 5. redovnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića na dan 01. prosinca 2017. godine (petak) u Gradskoj vijećnici, Budačka 55, s početkom u 16.00 sati.

 Za sjednicu predlažem slijedeći

D n e v n i   r e d 

Opširnije: 5. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

   

NATJEČAJ ZA IZBOR RAVNATELJA/RAVNATELJICE PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA „DR. ANTE STARČEVIĆ“ GOSPIĆ

Na temelju članka 38.- 41. Zakona o ustanovama i članka 33. Statuta Pučkog otvorenog učilišta „ Dr. Ante Starčević“ Gospić, Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta „ Dr. Ante Starčević „ Gospić, na 05. sjednici održanoj 20. studenog 2017.g. donijelo je Odluku kojom raspisuje

 

NATJEČAJ ZA IZBOR RAVNATELJA/RAVNATELJICE

NATJEČAJ ZA IZBOR RAVNATELJA/RAVNATELJICE PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA „DR. ANTE STARČEVIĆ“ GOSPIĆ

   

Stranica 6 od 104

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting