Nedjelja, Srpanj 23, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Grad Gospić

Dodijeljena sredstva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

mgpu

I Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja prepoznalo je važnost projekta Rekonstrukcije gradske tržnice u Gospiću, tako je danas u prostorijama Ličko-senjske županije, sukladno Javnom pozivu za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva za 2017. godinu, dodijeljena Odluka o sufinanciranju.

Gradonačelnik Petar Krmpotić se zahvalio u ime svih gradova i općina kojima je dodijeljeno sufinanciranje, te pozdravio inicijativu Ministarstva kojom se kroz ovakve projekte potiče revitalizacija manje razvijenih područja, podižu komunalni standardi i jača gospodarska aktivnost kroz povećanje zapošljivosti lokalnog stanovništva.

 

 

Grad Gospić prijavio projekt uređenja šume Jasikovac

jasikovac idejno_Large

Grad Gospić podnositelj je projektnog prijedloga „Promicanje održivog razvoja kroz revitalizaciju i povećanje privlačnosti šume Jasikovac“ u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“. Ukupna vrijednost projekta je 2.920.128,70 kuna, a planirano trajanje provedbe 18 mjeseci. Predviđeni početak projektnih aktivnosti je rujan 2017., pri čemu će se njihova provedba sufinancirati sredstvima Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Osnovni cilj projekta jest doprinijeti održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini putem povećanja privlačnosti, očuvanja bioraznolikosti te uspostave adekvatnog modela upravljanja posjetiteljima odredišta prirodne baštine šuma Jasikovac u sklopu ekološke mreže NATURA 2000.

Na projektu će sudjelovati tri partnera koja će svojim iskustvom i stručnošću doprinijeti uspješnoj realizaciji projektnih aktivnosti:

  • Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Gospić (HGSS Stanica Gospić)
  • Lička ekološka akcija (LEA)
  • Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Ličko-senjske županije (JU za zaštitu i očuvanje prirode LSŽ)

Kroz projekt planirano je čišćenje šume, održavanje postojećih i izgradnja novih staza za posjetitelje, duž glavne staze postavljanje solarne rasvjete i klupa, vidikovac za promatranje ptica, dječje igralište, fitness vježbalište, umjetna stijena za penjanje, boćalište, sjenice za odmor, poligon za istrčavanje pasa, pametne klupe s pristupom internetu. Predviđeno je i uređenje postojećeg amfiteatra, odnosno pozornice koja je namijenjena za održavanje raznih manifestacija.
Također, u sklopu projekta planirane su brojne edukativne radionice za djecu i odrasle koje će provoditi partneri na projektu HGSS i LEA.

   

Zelena čistka

Poštovane sugrađanke i sugrađani, 

Grad Gospić, gradske ustanove i ekološka udruga „LEA“ i ove godine će se uključit  u najveću ekološku kampanji u Hrvatskoj 

Zelena čistka“.

Ove godine u subotu 22. travnja sudionici kampanje provest će čišćenje obale rijeke Novčice.

Okupljanje je zakazano od 9 sati u dvorištu Učeničkog doma.

Pozivamo Vas da nam se pridružite.

GRAD GOSPIĆ

   

Milijun kuna za projekt tržnice Gospić kroz Program Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova

trznicasredstva-640x460

Danas je u Vinkovcima između Grada Gospića i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU  potpisan ugovor o sufinanciranju projekata po Programu podrške regionalnom razvoju za 2017. godinu. Bespovratna sredstva u iznosu od milijun kuna dobio je Grad Gospić za projekt „Rekonstrukcije gradske tržnice Gospić“, koji je ocijenjen kvalitetnim za sufinanciranje, budući doprinosi znatnoj gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji područja i stvara preduvjete za jačanje socijalne kohezije i održivi društveni razvoj.

Da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU prepoznalo brojne opravdanosti ovoga projekta  govori i činjenica da je ukupno za rekonstrukciju gradske tržnice sufinancirano gotovo dva milijuna kuna, čega je krajnji cilj razvoj malog gospodarstva, ekološki prihvatljive prerađivačke industrije, poljoprivrede i turizma.

Ove će godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije financirati 134 projekta vrijednih 45 milijuna kuna. Ovim programom podržava se razvoj lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

   

Odana počast gospićkim mučenicima

zrtve

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom  u Kaniži, a potom na Gradskom groblju u Gospiću, obilježena je tragična 72. obljetnica masovnog stradavanja civila i vojnika  4. travnja 1945. godine kada su partizanske snage ušle u razrušeni Gospić.  Žrtvama su se poklonili  gradonačelnik Petar Krmpotić zamjenici gradonačelnika Marta  Grgurić i Ivan Biljan,  predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević, te  predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Riječi molitve za sve nedužne gospićke žrtve predvodio je gospićki župnik mons. Mile Čančar.

   

LD „Tetrijeb" uskoro slavi 70 godina postojanja

lovci

Gradonačelnik Petar Krmpotić sa suradnicima primio je predsjednika LD „Tetrijeb“ Pazarište mr.sc. Josu Vrkljana, dipl.ing., lovnika Marka Radoševića i profesore sa Šumarskog fakulteta iz Zagreba. Povod prijema je obilježavanje 70 godišnjice postojanja društva i  tiskanje monografije  „Lovačko društvo Tetrijeb Pazarište 1947.-2017.“  Proslava ove vrijedne obljetnice i predstavljanje monografije upriličit će se 19. kolovoza ove godine.

Gradonačelnik Krmpotić obećao je pomoć LD „Tetrijeb“ u njihovim aktivnostima  i zaželio im puno uspjeha u daljnjem  djelovanju.

   

Stranica 6 od 83

pitajte-nas

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting