Ponedjeljak, Lipanj 25, 2018

Banner

Grad Gospić

LOKALNA AKCIJSKA GRUPA LIKA OBJAVILA PRVI LAG NATJEČAJ ZA PROVEDBU MJERE 6.3.1. POTPORA RAZVOJU MALIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA

 

Lokalna akcijska grupa Lika objavila je dana 14. svibnja 2018. godine prvi LAG Natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA za razdoblje 2014.-2020. za provedbu Mjere 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava koja je usklađena s tipom operacije 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Potpora je namijenjena razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava za nositelje projekata koji imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a LIKA (Brinje, Donji Lapac, Gospić, Gračac, Karlobag, Lovinac, Perušić, Plitvička Jezera, Rakovica, Senj, Udbina, Vrhovine). Ukupan iznos raspoloživih sredstava temeljem navedene Mjere je 2.003.265,00 HRK pri čemu potpora po korisniku iznosi 111.292,50 HRK. Sredstva putem ove Mjere korisnik može ostvariti jednom u programskom razdoblju.

Opširnije: LOKALNA AKCIJSKA GRUPA LIKA OBJAVILA PRVI LAG NATJEČAJ ZA PROVEDBU MJERE 6.3.1. POTPORA RAZVOJU MALIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA

 

POZIV NA JAVNI UVID „Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem

Sukladno članku 29. stavak 5. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (NN br. 20/18), Grad Gospić objavljuje,

POZIV NA JAVNI UVID

„Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem

u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Gospića“

Opširnije: POZIV NA JAVNI UVID „Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem

   

Međunarodni dan obitelji

obiteljUN je 1993. godine odredio 15. svibnja kao Međunarodni dan obitelji, a u svijetu je prvi put obilježen 15.svibnja 1994. godine pod sloganom "Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece" kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva.

Taj dan su sve obitelji pozvane da proslave svoje zajedništvo, vezanost i ljubav koju osjećaju jedni prema drugima, u zajedničkim aktivnostima i uživanju jedni u drugima.

RASPORED DOGAĐANJA POVODOM-OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA OBITELJI:

Opširnije: Međunarodni dan obitelji

   

Volonterski tim godine na prijemu kod Gradonačelnika

U sklopu smotre Hrvatskog Crvenog križa održane u Zagrebu Interventni tim za djelovanje u katastrofama Gradskog društva Crvenog križa Gospić dobio je godišnje volontersko priznanje u kategoriji „Volonterski tim godine”. Ovim povodom gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević u svom uredu primio je članove tima, čestitao im na ovom uspjehu i zahvalio na uloženom vremenu i trudu koji nesebično daju u svim situacijama. Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić također se obratio, zahvalivši gradonačelniku na prijemu. Samo u prošloj godini ovaj tim ostvario je 1 992 sata volonterskog rada, bilo da se radilo o poplavama, požarima ili drugim situacijama koje su zahtijevale njihov angažman, što je uistinu vrijedno svake pohvale. Pružanje pomoći onima kojima je najpotrebnija za njih je najveća nagrada, ali i poticaj za daljnji rad.

DSCN1301DSCN1303

   

Grad Gospić povodom 73. godišnjice Bleiburške tragedije organizira odlazak u Bleiburg

15.svibnja obilježava se dan sjećanja na Bleiburške žrtve koje su stradale u zločinu kojeg je počinila Jugoslavenska armija. Središnja komemoracija u povodu 73. godišnjice Bleiburške tragedije i Križnog puta održat će se u subotu, 12. svibnja 2018.godine, na Bleiburškom polju u Austriji. Grad Gospić i ove godine organizira odlazak u Bleiburg. Voditelj puta je predsjednik Mjesnog odbora Donje Pazarište Ante Ćaćić kojemu se svi zainteresirani mogu javiti na kontakt broj 098/489 – 080.Polazak je organiziran s autobusnog kolodvora u Gospiću u subotu u 2 sata ujutro,a povratak je planiran u večernjim satima. Put je besplatan.

   

Obilježena 81. obljetnica „Senjskih žrtava“

Povodom 81. obljetnice pogibije mladih Gospićana, mučki ubijenih u Senju od žandarmerije srpskog režima, počast nevinim žrtvama odana je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobnicu „Senjskim žrtvama“ u Gradskom groblju Sv. Marije Magdalene u Gospiću.Vijence su položili i svijeće zapalili gradonačelnik Karlo Starčević, predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević, župan Ličko-senjske županije dr. Darko Milinović sa suradnicima, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.Molitvu je predvodio gospićki župnik Mario Vazgeč.

 DSCN1266DSCN1268DSCN1269DSCN1273

   

Stranica 6 od 125

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting