Utorak, Travanj 24, 2018

Grad Gospić

Uskrsni sajam

uskrsni sajam_plakat_2018

 

Zaposlenici Grada Gospića gradili zečji nasip

Zaposlenici Grada Gospića, Javnih radova, Gradskog poduzeća „Komunalac“, Lika Cesta i PU DUZS  u poslijepodnevnim i večernjim su satima na rijeci Novčici kod  „Benta“ gradili zečji nasip kako bi se spriječio prodor nabujale rijeke Novčice prema kućama neposredno uz rijeku.

Opširnije: Zaposlenici Grada Gospića gradili zečji nasip

   

Humanitarna akcija darivanja krvi

Logo-donacija-krvi-890x395Učenička zadruga „Vodarica Marta“ OŠ dr. Jure Turića organizira humanitarnu akciju!!!!!

Možda ste se često susreli s oboljelima od leukemije, limfoma i srodnih bolesti. Možda ste često poželi na bilo koji način pomoći oboljelima.

Zaklada Ana Rukavina ima tim koji profesionalno, odgovorno i dugoročno provodi aktivnosti prikupljanja uzoraka krvi radi daljnje obrade i upisa u Hrvatski registar javne Banke krvi. Svaki dobrovoljni darivatelj u dobi od 18 do 40 godina može spasiti nečiji život. Svaka epruveta od 7 ml krvi znači šansu za jedan život.

Učenička zadruga „Vodarica Marta“ Osnovne škole dr. Jure Turića u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina poziva sve odrasle zdrave osobe od 18 do 40 godina da se odazovu akciji darivanja krvi u KIC-u (Kulturno Informativnom Centru Gospić) 19.3.2018. godine od 10 do 12 sati. Svojim dolaskom pokažite humanost i pomozite onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Opširnije: Humanitarna akcija darivanja krvi

   

Potpore ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima

Otvoren je Natječaj za provedbu Operacije 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima za koji podnošenje prijava započinje od 12. ožujka 2018. godine.

Putem predmetnog Natječaja poljoprivredna gospodarstva mogu ostvariti 50.000 eura uz 100% intenziteta potpore za pokretanje nove djelatnosti u:

1. sektoru turizma u ruralnom području: kuće za odmor, sobe, apartmani, ugostiteljski objekti,

2. sektoru prerade i/ili marketinga i/ili izravne prodaje proizvoda,

3. sektoru pružanja usluga u ruralnim područjima: usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima, intelektualne usluge,

4. sektoru tradicijskih i umjetničkih obrta.

Na web stranici https://www.pbiro.hr/poticaji-eu-mps-operacija-6-2-1/ možete pročitati informacije o Natječaju, te pronaći linkove sa dodatnim podacima.S obzirom na veliki interes za predmetni Natječaj podnošenje prijava započinje od 12. ožujka 2018. godine.

   

Uspješno završena izobrazba poljoprivrednika u Gospiću

Polaznici izobrazbe o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida jučer su, polaganjem ispita Održive uporabe pesticida, stekli uvjete za dobivanje potvrde i iskaznice s kojom će, na malo ili veliko, moći nabavljati sredstva za zaštitu bilja koja su im potreba u poljoprivrednoj proizvodnji.

Polaznike izobrazbe pozdravila je Zamjenica gradonačelnika Grada Gospića gđa. Kristina Prša, koja je izrazila zadovoljstvo interesom poljoprivrednika za ovu temu te ih pozvala da se upoznaju s ostalim mjerama Akcijskog plana potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića, s kojim se potiče poljoprivreda i ruralni razvoj na području Gospića, a iz kojeg je i sufinancirana i ova izobrazba.

IMG 20180307_150138IMG 20180307_150148

   

Tvrtka Eko d.o.o. održala seminar za predstavnike jedinica lokalne samouprave Ličko-senjske županije

U ponedjeljak, 5. ožujka u Gradskoj vijećnici Grada Gospića tvrtka Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije održala je seminar za predstavnike jedinica lokalne samouprave iz Ličko-senjske županije koje gravitiraju budućem Centru za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Cilj seminara kojeg je vodio direktor tvrtke Eko d.o.o. Dino Perović bio je dionike informirati o postupku izgradnje CGO-a kao i njihovim obvezama u njegovoj realizaciji. Na seminaru se tako govorilo o trenutnom statusu izgradnje Centra, postupcima javne nabave vezanima uz Centar i pretovarne stanice te strukturi financiranja cijelog Projekta.Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje vrijedan je 377.326.793,56 kuna, a sufinanciran je sredstvima EU u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u udjelu od 70,652%. U sufinanciranju sudjeluju još i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 19,348% te Zadarska županija i gradovi i općine na području Zadarske i dijela Ličko-senjske županije s 10%.Na seminaru je tako istaknuto kako će budući CGO Biljane Donje biti temelj cjelovitog sustava gospodarenja otpadom gradova Gospić i Novalja te općina Karlobag, Perušić, Donji Lapac, Udbina i Lovinac, jer će se u njemu prikupljati komunalni, neopasni i građevni otpad s navedenih područja. Uspostavom Centra tako će se riješiti problematika svih frakcija neopasnog otpada kao i manjih količina pojedinih frakcija „opasnog“ otpada iz kućanstva, kao što su baterije, lakovi, boje, akumulatori i slično.Centar stoga predstavlja visoko kvalitetnu i najsigurniju alternativu postojećim odlagalištima, a za njegovu uspješnu realizaciju od iznimne je važnosti zajedništvo svih dionika koji su u njega uključeni kao i sufinanciranje iz proračuna jedinica lokalne samouprave koje mu gravitiraju.

Seminar tvrtke_Eko_d.o.o_1Seminar tvrtke_Eko_d.o.o_2

   

Stranica 6 od 118

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting