Utorak, Studeni 21, 2017

Grad Gospić

Najmlađi sugrađani posjetili Gradonačelnika

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna u utorak 03. listopada u 10:00 sati u prostorijama gradske vijećnice Grada Gospića upriličen je prijem djece iz Dječjeg vrtića „Pahuljica“ te predsjednika razrednih odjela iz Osnovne škole dr. Jure Turića, Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Lički Osik i Osnovne škole dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac u 11:00 sati.Djecu je primio Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i njegova zamjenica Kristina Prša. Ovom prilikom Gradonačelnik Grada Gospića je pozdravio sve prisutne te im je u svoje osobno ime i ime svojih suradnika čestitao Dječji tjedan. Tijekom posjeta djeca su se družila sa Gradonačelnikom i Zamjenicom, te su mu predali prigodne darove.

010024048058

 

Predstavljen projekt Lokalni volonterski centar

U KIC-u, Gospić, Predsjednica Društva „Naša djeca“, Sanja Puškarić Delač predstavila je projekt Lokalni volonterski centar. Cilj projekta je pridonijeti promociji i razvoju volonterstva u RH, organiziranjem i provođenjem aktivnosti lokalnog volonterskog centra Gospić. Na projektu će biti zaposlen jedan zaposlenik kojemu je zadaća upisivati udruge/ustanove i volontere u bazu podataka, obavljati razgovor sa zainteresiranim volonterima i usmjeravati ih na udruge kojima su potrebni volonteri. Projekt ima 15 slobodnih mjesta, pet je mjesta osigurano za partnerske udruge, a deset je slobodno za sve zainteresirane. Prijave se predaju najkasnije do 15. prosinca 2017.godine na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Sve informacije se mogu dobiti na web stranici : dnd-gospic.hr, facebook stranici: DND GOSPIC, te na mobitel 099/410 4951 – Tamara Lujić, voditeljica projekta.

Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za projekt je osiguralo 120.000,00 kn.

Uz spomenuti projekt predstavljena su još tri projekta i to „Klikni za sigurnost“, „Moj zdravi stil“ i „Sunčana strana ulice“.

Društvo „Naša djeca“ Gospić partner je u projektu „Klikni za sigurnost“. Ciljevi ovog projekta su povećati kompetencije djece i mladih za prepoznavanje nasilja i primjereno reagiranje u slučaju nasilja. Ministarstvo za demografiju , obitelj, mlade i socijalnu politiku za ovaj projekt osiguralo je 125.000,00 kn, a Grad Gospić 11.000,00 kn.

U projektu „ Moj zdravi stil“ Društvo „Naša djeca“ Gospić također je partner projekta, uz OŠ dr. Jure Turić i Centra za socijalnu skrb Gospić. Cilj projekta je doprinijeti prevenciji ovisnosti u mladih te prevenciji rizičnih ponašanja mladih vezanih uz ovisnički životni stil. Davatelj sredstava i za ovaj projekt je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 149.170,00 kn.

Projekt „Sunčana strana ulice“ ima za cilj doprinos u prevenciji izdvajanja djece i mladih s problemima u ponašanju iz obiteljskog okruženja i života lokalne zajednice. Likovna udruga „Lika“ je partner u projektu.

Na predstavljanju ovih vrlo vrijednih projekata nazočila je i zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

DSCN9950DSCN9956DSCN9957

   

Postavljanjem zastave Dječjeg tjedna započela događanja vezana za djecu i o djeci

DSCN0033Danas su u centru Gospića zamjenica gradonačelnika Kristina Prša i članica Društva Naša djeca grada Gospića Tamara Lujić postavile zastavu Dječjeg tjedna. Postavljanjem zastave koju su izradila djeca i tete iz Dječjeg vrtića Pahuljica i simbolično je započeo Dječji tjedan u gradu Gospiću, od 2. do 8. listopada 2017.godine.

U ovom tjednu roditelje, stručne djelatnike, a posebno svu djecu sa područja grada očekuje mnoštvo događanja. Održat će se stručna Tribina o položaju, pravima i potrebama djece i mladih u gradu Gospiću, te edukativne radionice „Upoznajmo svoja prava". Četiri dana za redom prikazivat će se animacijski film „The emoji movie". Djeca će moći sudjelovati u Bajkaonici lutkarske skupine DND Gospić. Upriličit će se i predstavljanje knjige za djecu „Afra", autorice Anđe Marić. Bit će tu izložbi dječjih radova i raznih likovnih radionica. Posebno je zanimljivo za izdvojiti događanje tzv. „Vremenski trezor" – koje upriličuju učenici 4. razreda OŠ dr. Jure Turić. Oni će tako pohraniti pisma koja će za četiri godine kad budu u 8. razredu otvoriti i pročitati.

Ljubav djeci_prije_svega

   

Pozivnica na Tribinu o položaju, pravima i potrebama djece i mladih u gradu Gospiću i okolici

Pozivamo Vas da se uključite u obilježavanje Dječjeg tjedna koji će se ove godine održati od 2. do 8. listopada 2017. godine u organizaciji Društva Naša djeca grada Gospića. U okviru obilježavanja Dječjeg tjedna Odjel za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru organizira tribinu Položaj, prava i potrebe djece i mladih u gradu Gospiću i okolici, 2. listopada 2017. u 17 sati u prostorima Odjela (dr. A. Starčevića 12, 1.kat,predavaonica br.5). Radujemo se Vašem dolasku!

different-nationalities-1743392 _340

   

Otvorena 19. izložba „Jesen u Lici“

Jesen u_Lici_2017._8

Pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, predsjednik Hrvatskog sabora gospodin Gordan Jandroković otvorio je u Gospiću 19. Izložbu „Jesen u Lici."

Uz predsjednika Hrvatskog sabora, na izložbi su se nazočnima obratili gradonačelnik Grada Gospića gospodin Karlo Starčević i župan gospodin Darko Milinović. Gradonačelnik je u svom obraćanju posebno istaknuo da su u središtu manifestacije najveće ljudske vrijednosti, rad i stvaranje.

„Kao Gradonačelnika, posebno me raduje i ohrabruje kada vidim na jednom mjestu sve bogatstvo našega ličkoga kraja, a i svekolike Hrvatske. Raduje me veliki broj izlagača iz cjelokupne Ličko-senjske županije, cijele Hrvatske kao i Bosne i Hercegovine. To je veliki znak da nismo zaboravili raditi i stvarati, što je i smisao ljudskog života. Ovi vrijedni plodovi zemlje su rezultat vašeg teškog rada i produkt vašeg uma. Vi ste dokazali i dokazujete da se u Lici može i isplati živjeti. Vaši vrijedni proizvodi su putokaz da je u Lici i Hrvatskoj održiv i poželjan život."

Na ovogodišnjoj izložbi svoje proizvode izložilo je 270 izlagača, najviše do sada. Uz izlagače iz Ličko-senjske županije izlagači dolaze iz svih hrvatskih županija i iz četiri susjedne zemlje. U slijedeća tri dana posjetitelji će moći uz obilazak i kupnju na štandovima, sudjelovati na radionici „Održivi razvoj ruralnog kraja 2017.", posjetiti 8. izložbu ovaca Ličko- senjske županije i 2. Izložbu buša Ličko – senjske županije. Moći će nazočiti dodjeli priznanja najuspješnijim izlagačima, te dodjeli nagrada Turističke zajednice Grada Gospića – „Zeleni cvijet", sve uz mnogobrojne nastupe kulturno - umjetničkih društava iz Ličko-senjske županije i ostalih dijelova Republike Hrvatske. Posebno ovdje treba istaknuti predstavljanje vrlo vrijedne knjige prof.dr.sc. Josipa Fajdića „Posebnosti Like: priroda, povijest, kultura, istaknute osobe".

Jesen u_Lici_2017._2Jesen u_Lici_2017._1Jesen u_Lici_2017._4Jesen u_Lici_2017._6

   

SCENA VIDRA - muskarci.hr

muskarci-plakat-b

10. listopada 2017. god.

Sati: 20.00

Ulaz: 40.00 kn

Dvorana Učilišta Gospić

Rezervacija ulaznica na br.: 099/ 5560 - 039

Organizirani posjet deset i više učenika i studenata ulaz 20.00 kn

   

Stranica 7 od 98

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting