Četvrtak, Lipanj 21, 2018

Banner

Grad Gospić

Održan sastanak gradonačelnika Gospića, Petrinje i Delnica

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević u svom uredu održao je sastanak s gradonačelnikom Grada Delnica Ivicom Kneževićem i gradonačelnikom Grada Petrinje Darinkom Dumbovićem. Tema ovog sastanka bila je strateški položaj i pozicija brdsko- planinskih prostora, kao i održivost življenja na ovim prostorima. Dogovoreno je kako će zajedničkim nastupom prema Vladi RH ishoditi prihvaćanje jednog strateškog programa za prostore Gorskog Kotara, Like, Banovine i Dalmatinske Zagore, pošto su na tim prostorima otežani uvjeti življenja i nismo u jednakoj ili sličnoj poziciji kao što je mogućnost življenja i napretka oko većih hrvatskih gradova ili prostora Hrvatskog zagorja i Podravine. Dogovoreno je stoga da će sastaviti promemoriju zajedničkih viđenja i predložiti Vladi RH da što skorije proglasi navedene prostore od strateškog interesa RH, osim toga trebali bi razviti i strateški program upravljanja i kontrole brdsko-planinskim prostorom kao i kontrole iskorištavanja prirodnih bogatstava koja se nalaze u navedenim područjima.

DSCN1261

 

KAKO OTVORITI OPG? - SNK GOSPIĆ

31961572 634623060231580_7520167579843821568_n

   

Projekt „U zagrljaju zdrave prehrane 2“

WEBU tijeku je provedba projekta „U zagrljaju zdrave prehrane 2“ koji je Grad Gospić prijavio na Javni poziv „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (šk. godina 2017 – 2018)“, raspisan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a koji je usmjeren na ublažavanje najtežih oblika dječjeg siromaštva i to u vidu podjele hrane djeci u školama.

Cilj ovog projekta je kroz pružanje nefinancijske pomoći za 293 učenika iz socijalno ugroženih obitelji s područja Gospića, osiguravanjem besplatne prehrane doprinijeti povećanju kvalitete života te smanjenju rizika od siromaštva i socijalne isključenosti djece.

Ukupna vrijednost projekta je 286.083,74 kn, i u 100% iznosu je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru Operativnog programa za hranu i/ ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020.

Partneri u projektu su Osnovna škola dr. Jure Turića, Osnovna škola dr. Franje Tuđmana Lički Osik i Osnovna škola dr. Ante Starčević Pazarište Klanac.

Kako bi se projekt što uspješnije proveo, te kako bi zaista korisnici na koje je usmjeren Javni poziv i sudjelovali u projektu, škole su na početku školske godine 2017.-2018. donijele Odluke o kriterijima za određivanje ciljnih skupina, te je u skladu sa kriterijima osigurana besplatna prehrana za 293 učenika u riziku od siromaštva s područja Gospića.

   

NA KRILIMA GLAZBE

plakat

   

Održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Gospića

2. svibnja 2018. godine održana je redovna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Gospića, a vezano uz pripreme ljetne protupožarne sezone u 2018.godini, sa sljedećim dnevnim redom:

D N E V N I __R E D

  1. Usvajanje Zapisnika sa zadnje izvanredne sjednice Stožera CZ Grada Gospića,
  2. Razmatranje stanja zaštite od požara i usvajanje Plana rada za ovogodišnju požarnu sezonu,
  3. Razmatranje i usvajanje Plana operativne provedbe Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2018. godini na području Grada Gospića,
  4. Razmatranje i usvajanje Plana aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara na području Grada Gospića u 2018. godini,
  5. Razmatranje i usvajanje prijedloga pogodnih lokaliteta i prostora vezanih za uspostavu odgovarajućih zapovjednih mjesta kod zapovijedanja i koordinacije u gašenju požara sukladno odredbama Plana intervencija kod velikih požara otvorenog prostora na teritoriju RH (NN-25/01),
  6. Razmatranje i usvajanje financijskog plana za provođenje zadaća tijekom požarne sezone 2018. godine,
  7. Razmatranje i razrada načina uključivanja Stožera CZ Grada Gospića u slučaju kad je zbog razmjera opasnosti od požara na otvorenom prostoru potrebno proglasiti veliku nesreću ili katastrofu,
  8. Pripreme za turističku sezonu 2018. godine (mjere civilne zaštite i aktivnosti koje se odnose na sigurnost turista),
  9. Razno.
IMG 1914IMG 1915IMG 1916IMG 1918IMG 1920IMG 1922
   

Uspješno osposobljeni radnici u Programu javnih radova

Zaposleni radnici u sklopu Programa javnih radova obavljaju poslove zaštite od požara i bujičnih poplava. U obavljanju svog posla susreću se s krčenjem samoniklog grmlja i šiblja, uklanjanju grana i čišćenju. Zbog obavljanja tih poslova bila im je neophodna izobrazba za pravilno i sigurno rukovanje motornom pilom. Stoga im je Grad Gospić kao poslodavac financirao izobrazbu u onom dijelu gdje preko mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nije bilo dovoljno financijskim sredstava. Svi polaznici uspješno su završili teoretsku i praktičnu izobrazbu, na čemu im je Zamjenica gradonačelnika gđa. Kristina Prša i čestitala, te zahvalila na predanom i vrijednom radu. Naime, Grad Gospić zaposlio je 46 radnika na obavljanju poslova zaštite od požara i bujičnih poplava u razdoblju od 6 mjeseci.

JR0205JR0206JR0207JR0208

   

Stranica 7 od 124

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting