Četvrtak, Lipanj 21, 2018

Banner

Grad Gospić

PUTOPISNO PREDAVANJE - KIC

CRETE

 

POZIV

grb

REPUBLIKA HRVATSKA

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

GRAD GOSPIĆ

GRADSKO VIJEĆE

Povjerenstvo za utvrđivanje konačnog prijedloga za dodjelu javnih priznanja

o b j a v l j u j e

P O Z I V

Opširnije: POZIV

   

Javno savjetovanje o Projektu razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa za područje Grada Gospića, Grada Otočca i Općine Plitvička Jezera

Javna rasprava (javno savjetovanje) - Projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa za područje Grada Gospića, Grada Otočca i Općine Plitvička Jezera

 

Grad Gospić, kao nositelj projekta, pokrenuo je Projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa za područje Grada Gospića, Grada Otočca i Općine Plitvička Jezera. Projektom se planira implementacija nepokretne pristupne elektroničke komunikacijske mreže sljedeće generacije (Next Generation Access network - NGA mreža), koja će osigurati infrastrukturne preduvjete za održivi dugoročni društveni i gospodarski razvitak. Projekt će se prijaviti za sufinanciranje bespovratnim sredstvima fondova Europske unije. Projekt se provodi unutar Okvirnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja (ONP, NN 68/2016). Grad Gospić, sukladno strukturnim pravilima ONP-a, pokreće javnu raspravu (tzv. drugu javnu raspravu ili drugo javno savjetovanje) projekta. Javna rasprava traje od 30. travnja do 30. svibnja 2018.

 

Projektni dokumenti za javnu raspravu obuhvaćaju: 
1. Dopis HAKOM-u, nositelju ONP-a o pokretanju javne rasprave
2. Javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću
3. Detaljne upute operatorima i ostalim zainteresiranim stranama za javnu raspravu projekta
4. Nacrt Plana razvoja širokopojasne infrastrukture i Studija izvodljivosti_v2.0
5. Prilog A nacrtu PRŠI-ja (tablice za određivanje boja-mapiranje)_v2.0
6. Obrazac sudjelovanja u javnoj raspravi

 

Molimo operatore i druge zainteresirane strane da sve tražene informacije, očitovanja i podatke dostave najkasnije do 30. svibnja 2018. u 14:00 sati na adresu elektroničke pošte Grada Gospića  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

   

SNK Gospić - 30.04.2018.

trea

   

U Gospiću u rad puštena ELEN punionica električnih vozila

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević prisustvovao je svečanom puštanju u trajni rad ELEN punionice za električna vozila u Gospiću, koja je smještena u Kaniškoj ulici.ELEN punionicu u Gospiću u trajni rad su pustili Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, i Tomislav Šambić, član Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d. Punionica je postavljena temeljem Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila, gdje je Grad Gospić dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP nabavio, ugradio i pustio u pogon punionicu uz tehničku podršku Elektrolike Gospić.

Na punionici u Gospiću moguće je istodobno punjenje dvaju vozila, s načinom punjenja AC mode3 type2, te uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu. Punjenje na ELEN punionicama trenutno je besplatno, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu, koja se za sve vlasnike električnih vozila u Hrvatskoj može dobiti slanjem zahtjeva na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

HEP je prvi u Hrvatskoj prepoznao europski trend uvođenja odrednica održivog razvoja u sektore energetike i transporta. Zbog toga u razvojni projekt elektromobilnosti ulazi kao ravnopravni partner sa zainteresiranim gradovima, lokalnim samoupravama te svim stranama koje imaju interes i želju modernizirati javni i privatni transport te doprinijeti smanjenju emisija CO2 i očuvanju okoliša, prateći Direktivu 2014/94/EU o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva.

DSCN1245DSCN1250DSCN1255 1

   

Uspješno provedena Zelena čistka

Lička Ekološka Akcija (LEA), Lokalni volonterski centar Gospić i Grad Gospić u subotu 21. travnja 2018. godine, proveli su šestu po redu globalnu ekološku akciju „Zelena čistka“ čišćenjem park šume Jasikovac pod geslom: „Čuvajte naš Jasikovac!“ Akcija je započela okupljanjem svih sudionika na ulasku u park šumu gdje je prisutne pozdravio gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević kao i predsjednica udruge Lička ekološka akcija (LEA) Vedrana Tomašević.Mnoštvo zaposlenika gradskih ustanova i poduzeća, kao i sportaši, članovi HGSS-a, Crvenog križa i zaposlenici na javnim radovima vrijedno su uređivali dijelove uz staze kojima se kreću šetači, uklanjajući otpad i krčeći suho granje. Nakon nekoliko sati intenzivnog rada rezultat je bio i više nego vidljiv. Nakon završetka radova sudionici su se nastavili družiti uz grah.

IMG 1760IMG 1763IMG 1767IMG 1770IMG 1780

   

Stranica 8 od 124

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting