Utorak, Studeni 21, 2017

Grad Gospić

Započele aktivnosti projekta „Korak prema jednakosti“

Lenta Pomocnici

U školskoj godini 2017./18. kroz projekt „Korak prema jednakosti" je zaposleno 11 pomoćnika u nastavi koji će pružati pomoć u radu učenicima s teškoćama, koji zadovoljavaju kriterije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Pomoćnici su sa školama potpisali ugovore o radu. Kako bi pomoćnici mogli učenicima pružati kvalitetnu podršku, za 5 pomoćnika koji do sada nisu prošli osposobljavanje za rad s učenicima s teškoćama, 6. i 7. rujna 2017. godine je organizirana edukacija na kojoj su pomoćnici osposobljeni za rad s učenicima s teškoćama, čime su stvoreni preduvjeti za kvalitetan rad i poboljšanje obrazovnih postignuća učenika s teškoćama u ovoj školskoj godini.

Nositelj projekta je Grad Gospić, a partneri na projektu su osnovne škole OŠ dr. Jure Turića, OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik i OŠ dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac. Projektom „Korak prema jednakosti" su osigurana sredstva za rad pomoćnika u nastavi za sljedeće četiri godine. Projekt je ukupne vrijednosti 2.899.315,20, te Europska unija iz Europskog socijalnog Fonda financira 91,99 % ukupnih troškova, odnosno 2.667.000,00 kn, dok je udio sufinanciranja Grada 8,01%, odnosno 232.315,20 kn.

Cilj projekta je doprinijeti jačanju socijalne uključenosti i integracije u odgojno-obrazovne procese za 16 učenika s teškoćama s područja Gospića, osiguravanjem uvjeta za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

LENTA GRAD_I_PARTERI

 

Obilježavanje Dječjeg tjedna 2.-8. listopada

Obilježavanje Dječjeg tjedna od 2. do 8. listopada i ove godine popratit će bogat program koji su pripremile OŠ dr. Jure Turića Gospić, OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik, OŠ dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac i Dječji vrtić Pahuljica u suradnji s organizatorom Društvo Naša Djeca. Program možete u cijelosti vidjeti i preuzeti OVDJE.

play-stone-1744790 _340

   
   

JAVNI NATJEČAJ - Prodaja nekretnine

Isti je objavljen dana 25. rujna 2017. (ponedjeljak) na stranicama Regionalnog izdanja Večernjeg lista.

PREUZMITE DOKUMENT

   

Republika Češka donirala novac za izgradnju spomenika poginulim braniteljima na Ljubovu

U Uredu gradonačelnika potpisan je Ugovor o donaciji za izgradnju Spomenika braniteljima na Ljubovu između Republike Češke i Grada Gospića. Ugovor su potpisali ispred Grada Gospića gradonačelnik Karlo Starčević i ispred Republike Češke vojni izaslanik Tomas Svozil. Spomenik se gradi sredstvima svih gradova i općina s područja Ličko -senjske županije i sredstvima Republike Češke. Planirani završetak radova je iduće godine. Češki vojni izaslanik Tomas Svozil zahvalio je Gradu Gospiću što održava spomenik poginulim češkim vojnicima i naglasio kako je sudjelovanje u izgradnji ovom donacijom velika čast Republici Češkoj i dostojno odavanje počasti njihovim vojnicima koji su svoje živote izgubili u obrani Republike Hrvatske.

DSCN9803DSCN9809.jpg

   

Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, obilježava se od 2004. godine kada ga je Hrvatski sabor proglasio u spomen na tragičan događaj od 22. rujna 1999. godine.Tada je na zagrebačkom Općinskom sudu, tijekom brakorazvodne parnice, Mato Oraškić ubio suprugu Gordanu Oraškić i njezinu odvjetnicu Harju Prohić te sutkinju Ljiljanu Hvalec, a teško ranio zapisničarku Stanku Cvetković.Grad Gospić se i ove godine pridružio Ličko-senjskoj županiji, Policijskoj upravi Ličko-senjskoj, Centru za socijalnu skrb i Društvu Crvenog križa u organizaciji informativnog štanda s ciljem podizanja svijesti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama, uključujući psihičko, tjelesno, spolno i ekonomsko nasilje.Štand su posjetili gradonačelnik Karlo Starčević,zamjenica gradonačelnika Kristina Prša i zamjenica župana Renata Hodak.

DSCN9735DSCN9737DSCN9790.jpg

   

Stranica 8 od 98

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting