Nedjelja, Srpanj 23, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Grad Gospić

Dnevni red 25. sjednice Gradskog vijeća Grada Gospića

Vijecnica

Na temelju članka 35. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09, 5/10, 7/10, 1/12, 2/12, 3/13 – p.t., 7/15), članka 65. i članka 66. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Gospića (“Službeni vjesnik Grada Gospića” br. 7/09, 3/13), sazivam 25. redovnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića na dan 15. ožujka 2017. godine (srijeda) u Gradskoj vijećnici, Budačka 55, s početkom u 16.00 sati.

 Predsjednik Gradskog vijeća Grada Gospića
Petar Radošević, v.r.

Dnevni red

 

Grad Gospić uspješan u provedbi EU projekata

eu 1

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije izdalo je brošuru Uspješni lokalni EU projekti u Hrvatskoj, koja predstavlja priznanje svim dosadašnjim korisnicima i uspješnim EU projektima koje su provodili na području Republike Hrvatske. U brošuru su iz Ličko-senjske županije uvrštena dva uspješno provedena projekta Grada Gospića „Gradimo Obrazovanje S Pravom Inkluzijom – prevladajmo teškoĆe“ i „Nisi sam – pažnju ti dam“, kroz koje je zaposleno 47 pomoćnika u nastavi te osigurano 2.105.374,70 kuna.

 

eu 3 eu 2

   

JAVNI NATJEČAJ o prodaji građevinskih parcela u Zoni poslovnih namjena Smiljansko polje

Temeljem Zaključka o raspisivanju natječaja o prodaji građevinskih parcela br. 10 i 11 u Zoni poslovnih namjena Smiljansko polje (KLASA: 940-02/17-01/1; URBROJ: 2125/01-02-17-02), od 3. ožujka 2017. godine, gradonačelnik Grada Gospića raspisuje

J A V N I   N A T J E Č A J
o prodaji građevinskih parcela u Zoni poslovnih namjena Smiljansko polje


I

Predmet prodaje su građevinske parcele u Zoni poslovnih namjena Smiljansko polje, označene kao br. 10 i 11, koje prema podacima iz katastarskog operata odgovaraju kat.č.br. 2509/35, upisane u posjedovni list br. 1407, k.o. Smiljan, površine 4.154 m2.

Građevinske parcele namijenjene su za poslovnu djelatnost slijedećih namjena:
- industrijsko-proizvodni sadržaji
- trgovačko-uslužni sadržaji.

Opširnije: JAVNI NATJEČAJ o prodaji građevinskih parcela u Zoni poslovnih namjena Smiljansko polje

   

LIČKI NOVI - Mještani u suradnji sa Gradom Gospićem obnovili prostorije Mjesnog odbora

l.novi

Mještani Ličkog Novog uredili su i obnovili prostorije Mjesnog odbora koje se nalaze u školi Lički Novi. Nakon višetjednih radova u subotu 25.02.2017. su u društvu gradonačelnika Petra Krmpotića, zamjenice gradonačelnika Marte Grgurić, i predsjednika Gradskog vijeća Petra Radoševića otvorili prostorije u kojima svakodnevno boravi veliki broj mještana, a najviše mladih. Lički Novi je jedno od naselja u kojem je veliki broj mlađih obitelji, te se u područnoj školi čuju veseli dječji glasovi.

Grad Gospić je financijski pomogao uređenje dok su se mještani uložili svoj rad i vrijeme kako bi prostor bio stavljen u funkciju.

Predsjednik Zoran Starčević tom prilikom izložio je planove za budućnost u kojima će Grad Gospić ponovno biti glavni partner u radu Mjesnog odbora i podržati provedbu.

   

U Gospiću će se održati Međunarodni dvoranski hokejaški festival

hokej

Od 24. do 26. veljače u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću po prvi puta će se održati Međunarodni dvoranski hokejaški festival. Tim povodom održana je i tiskovna konferenciji  u Uredu gradonačelnika. Govoreći o važnosti ovoga festivala gradonačelnik Petar Krmpotić istaknuo je njegovu međunarodnu dimenziju, te  naglasio njegovu važnost za afirmaciju ovoga sporta i animiranje budućih mladih hokejaša. Zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić iznijela  je detalje festivala u kojemu je Grad Gospić partner. Sama činjenica da će se u Gospiću okupiti hokejaši iz pet država ima značenje i u turističkom smislu. Treba naglasiti da je namjera  organizatora ovo natjecanje učiniti tradicionalnim. U ime International Hokey Festivala govorila je Ines Ivić koja je istaknula važnost ove sportske priredbe koja će okupiti 120 ponajboljih igrača hokeja na travi. Gospić smo odabrali zbog susretljivosti Gradske uprave i zbog odličnih uvjeta koje imate za ovaj sport. Bit će ovo način upoznati građane Gospića s ovim atraktivnim sportom koji u Hrvatskoj ima sve više poklonika. Jedan od ciljeva nam je pokrenuti hokej na travi ovdje u Gospiću. Dolaze dvije ekipe iz Madžarske, po jedna iz Poljske, Bugarske, a dolazak je potvrdila i ekipa iz Katra, rekla je Ines Ivić. Razvoj ovoga sporta u Gospiću mogao bi biti važan i u kontekstu dodatnog međunarodnog otvaranja Gospića u kojemu su do sada sportske priredbe održavale u hrvanju i powerliftingu.

   

Nastavlja se suradnja Bihaća i Gospića

bihac

U cilju očuvanja, unapređenja i poboljšanja dobre suradnje između dvaju gradova, pokreće se postupak donošenja odluke o potpisivanju Povelje prijateljstva. Na taj bi se način u budućnosti nastavila suradnja kod realizacije zajedničkih interesa kako na kulturnom, sportskom i gospodarskom planu, tako i kod   kandidiranja projekata iz EU fondova.

Grad Bihać  kao sjedište Unsko – sanskog kantona u mnogim segmentima svakodnevnog života povezan je sa  Ličko-senjskom županijom i Gradom Gospićem  kao sjedištem županije.   

   

Stranica 8 od 83

pitajte-nas

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting