Petak, Lipanj 23, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Grad Gospić

Dnevni red 24. sjednice Gradskog vijeća Grada Gospića

Vijecnica

Na temelju članka 35. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09, 5/10, 7/10, 1/12, 2/12, 3/13 – p.t., 7/15), članka 65. i članka 66. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Gospića (“Službeni vjesnik Grada Gospića” br. 7/09, 3/13), sazivam 24. redovnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića na dan 21. prosinca 2016. godine (srijeda) u Gradskoj vijećnici, Budačka 55, s početkom u 15.30 sati.

PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA
GRADA GOSPIĆA
                                                                         Petar Radošević, v.r.

Dnevni red

 

Mjesec borbe protiv ovisnosti

borba protiv_ovisnosti

Obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Zlouporaba droga i posljedično ovisnost o drogama je globalni problem koji zahtijeva provedbu suvremenog, kompleksnog programa prevencije, edukacije, ranog liječenja i otkrivanja ovisnika, rehabilitacije, resocijalizacije, uz potporu i doprinos svih tijela.

S ciljem podizanja razine svijesti javnosti o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti organiziran je informativni štand  ispred zgrade FINE.

   

Upaljena treća adventska svijeća – svijeća pastira

3 adv

U subotu nakon večernje mise upaljena je i treća adventska svijeća na  adventskom  vijencu. O njezinoj simbolici govorio je gospićki župnik mons. Mile Čančar rekavši kako je treća adventska svijeća  svijeća pastira. Uz blagdanske molitve i pjesme treću svijeću upalio je župan Milan Kolić, uz malu pomoć djevojčice Marije Došen.

 

   

Darovi za djecu poginulih i umrlih hrvatskih branitelja

djeca pokloni

Kao svake godine povodom nadolazećih Božićnih i Novogodišnjih blagdana u prostorijama Ličko-senjske županije, Ličko-senjska županija i Grad Gospić, darivali djecu do 15. godina starosti, koja su ostvarila status djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja.

Djecu i obitelji pozdravili su župan Milan Kolić, zamjenik gradonačelnika Grada Gospića Ivan Biljan i predstavnik Općine Plitvička Jezera Mile Čančar koji su, između ostalog,  u svom pozdravnom govoru istaknuli da je doprinos njihovih roditelja velik te da se nikada ne smije zaboraviti njihova žrtva.

Darivano je ukupno šestero djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja sa područja gradova Gospića i Otočca, te Općina Udbina i Plitvička jezera.

   

Donacija Dječjem vrtiću Pahuljica

led 3

Grad Gospić kroz Gradski program u svrhu izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom svake godine u prosincu kada se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom (03. prosinca) pomaže rad ustanova i udruga koje u svom programu djelovanja rade i sa osobama sa invaliditetom.

Do sada smo, između ostalog, sudjelovali i u kupnji opreme za posebni razredni odjel u O.Š. Dr. Jure Turića, te Udruzi slijepih i slabovidnih Ličko-senjske županije pri kupnji posebnog kompjuterskog programa namijenjenog slijepim i slabovidnim osobama.

Ove godine smo se odlučili potpomognuti rad Dječjeg vrtića Pahuljica Gospić kupnjom opreme potrebne u odgojnoj skupini djece s teškoćama u razvoju, te smo prema njihovim iskazanim potrebama nabavili LED PANEL PLOČU koja im je potrebna za rad s djecom.

led 2 led 1 led 4

   

Najljepše trenutke ove zime, provedite u srcu Like!

Advent

Grad Gospić na danas održanoj konferenciji za medije najavio je početak blagdanskog zabavnog programa „Advent u Gospiću“ koji će obuhvatiti bogat program u razdoblju od 17. prosinca do 31. prosinca 2016.

Ove godine posjetitelji će u srcu Like u Gospiću uživati u bogatom zabavnom, kulturnom i duhovnom programu. Uz svakodnevni program Grad Gospić mislio je i na najmlađe koji će imati edukacijske radionice, izradu Božićnog nakita, učenje starih zanata i običaja, vožnja kočijom, druženje i slikanje s Djedom Božićnjakom dok će roditelji, bake i djedovi uživati uz gastro ponudu i prigodnoj prodaji.

Organiziran je i poseban prijevoz za posjetitelje iz okolice. Sve informacije za prijevoz na relaciji Korenica – Perušić - Lički Osik - Gospić objavljivat će se na službenim stranicama Grada i turističke zajednice.

advent

Program

   

Stranica 8 od 79

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting