Utorak, Ožujak 20, 2018

Grad Gospić

Prijam predstavnika Službe 112

112

Povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 i desete obljetnice broja 112 u Republici Hrvatskoj gradonačelnik Petar Krmpotić u svom uredu primio je pročelnika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Gospić Josu Živkovića i voditelja Županijskog centra 112 Gospić Vladu Dasovića s njihovim suradnicima. Ovom prigodom g. Živković zahvalio je Gradu Gospiću na operativnoj i financijskoj pomoći neophodnoj da sustav zaštite i spašavanja funkcionira na najvišoj razini. Gradonačelnik je djelatnicima Službe 112 uputio čestitku zahvalivši svima na predanom radu s nadom da će Grad Gospić i dalje ostati pouzdan partner svim žurnim službama na području grada od Centra 112, preko vatrogasaca, policije, Crvenog križa, HGSS-a, Hitne medicinske pomoći, Civilne zaštite- ukratko, svima onima koji brinu o sigurnosti građana i njihove imovine.  

 

Savjetovanje za poljoprivrednike

ruralni razvoj

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je 30. siječnja 2015. objavila  natječaje za podmjere potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda mjere 4 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Podmjera 4.1. - Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva sastoji se od tri tipa operacije - restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva i korištenje obnovljivih izvora energije (OIE).

Podmjera 4.2. - Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda, sastoji se od dvije operacije - povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima i korištenje OIE.

Grad Gospić u suradnji s konzultantskom tvrtkom Adria Bonus d.o.o. povodom raspisivanja natječaja za navedene podmjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. organizira savjetovanje za sve poljoprivrednike sa područja grada koji su zainteresirani za iskorištavanje sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD).

Savjetovanje i prezentacija navedenih mjera će se održati u ponedjeljak, 16. veljače 2015. u 15,30 sati u prostorijama Kulturno informativnog centra Gospić, Budačka 12.

   

Proglašeni pobjednici Festivala snjegovića

Prema odluci prosudbene komisije u sastavu - Neda Ćaćić, Marijana Štimac i Pavao Pavelić, proglašeni su pobjednici Festivala snjegovića u Gospiću. 

Pobjednici u kategoriji fizičke osobe:

         1. mjesto                      2. mjesto           3. mjesto
1           2      3

 

Pobjednici u kategoriji ustanove:

        1. mjesto                     2. mjesto            3. mjesto
1a         2a    3a

Mole se autori pobjedničkih snjegovića da se radi preuzimanja nagrada jave u Turističku zajednicu Grada Gospića, na adresi Bana I. Karlovića 1, Gospić ili na tel. 053 560 752.

foto galerija...

   

Festival snjegovića

festival snjegovica_web

   

Obavijest stožera zimske službe Grada Gospića

snijeg-zimski-uvjeti

Zbog najave obilnijih snježnih padalina u narednima danima pozivamo građane na dodatni oprez u prometu, posebno napominjemo poštivanje odredbi Odluke o komunalnom redu u pogledu čišćenja snijega i leda.
Za uklanjanje snijega i leda s pločnika uz kioske i pokretne naprave odgovorni su vlasnici, odnosno korisnici kioska i pokretnih naprava.
Za uklanjanje snijega i leda s pločnika ispred uličnih lokala odgovorni su vlasnici i korisnici tih lokala.

Također molimo sve vozače da za vrijeme padanja snijega, radi omogućavanja uklanjanja snijega ne parkiraju vozila na kolnicima i nogostupima, te je isto strogo zabranjeno.
Vlasnici i posjednici građevina koje su neposredno uz javnu prometnu površinu čija krovišta su kosinom postavljena prema toj javnoj prometnoj površini, dužni su osigurati uklanjanje snijega i leda s takvih krovova kad postoji opasnost odrona i ugrožavanja sigurnosti prolaza i prometa.

Stožer zimske službe Grada Gospića

   

Održana dodjela priznanja za najbolje sportske rezultate u 2014. god. u gradu Gospiću

sportas 2014

U Gradskoj vijećnici održana je svečanost proglašenja najboljih sportskih rezultata u gradu Gospiću u 2014. godini po izboru Gospićkog sportskog saveza. Priznanja nagrađenima uručili su gradonačelnik Petar Krmpotić i predsjednik Gospićkog  sportskog saveza  Anton Buneta.

Najvećom nadom u sportu u ženskoj konkurenciji proglašene su Marita Baričević i Petra Pezelj, a u muškoj konkurenciji Ivan Smolčić. 
Najboljom sportašicom u 2014. godini proglašena je Adrijana Došen- ŽKK  Gospić, a najboljim sportašem Mate Pavelić- RK Gospić.
Trenerom godine u gradu Gospiću proglašen je Karlo Tomljenović- NK Gospić, a najboljim sportskim klubom Powerlifting klub RUX Gospić.

Priznanja za poticaj i razvoj sporta u 2014. godini primili su:
Dane Šimić, Tomislav Čanić, Ana Lemić, Katarina Brezović, Zvonimir Knežević, Karlo Tomljenović i Marijo Rukavina.

Dobitnik nagrade za životno djelo je nedavno preminuli sportaš i sportski djelatnik Nikola Rukavina Generalić. Nagradu je preuzeo njegov sin Ivan Rukavina.

   

Stranica 76 od 113

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting