Četvrtak, Svibanj 24, 2018

Grad Gospić

Srpanj u Gospiću 2015.

s1 s2 s3 s4 s5 s6

više

 

Kreće s radom Prometna jedinica mladeži

pjm

U Gradskoj vijećnici Grada Gospića potpisani su Ugovori o djelu između pripadnika Prometne jedinice mladeži i Grada Gospića.
Pripadnici prometne jedinice mladeži osposobljavaju se s ciljem što uspješnijeg i sigurnijeg upravljanja prometom na cestama, pružanja pomoći sudionicima u prometu  te sudjelovanju u prometno–preventivnim i odgojnim aktivnostima.
Program osposobljavanja jedinica, nadzor te način i vrijeme djelovanja Prometne jedinice mladeži određuje PU Ličko-senjska, PP Gospić.
Grad Gospić osigurao je u Proračunu Grada Gospića za 2015. godinu sredstva za nabavu opreme i isplatu naknade pripadnicima Prometne jedinice mladeži.
Prometnu jedinicu mladeži čini 8 pripadnika, a posao će obavljati tijekom mjeseca srpnja i kolovoza na području Grada Gospića.

   

Održana Završna konferencija projekta „Nisi sam – pažnju ti dam“

zavrsna k_1

Grad Gospić u prostorijama Kulturno informativnog centra Gospić održao je Završnu konferenciju u sklopu projekta „Nisi sam – pažnju ti dam“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u redovite osnovnoškolske ustanove na području Grada zapošljavanjem 18 pomoćnica i pomoćnika u nastavi, tako je u školskoj godini 2014/15 u OŠ dr. Jure Turića bilo 14 pomoćnica i pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama, a četvero njih u OŠ Dr. Franje Tuđmana Lički Osik.

Ovim projektom osigurale su se pomoćnice i pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama, a ukupna vrijednost projekta je 1.193.884,40 kn, dok je 1.142.427,98 kn bespovratno financirano sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Na konferenciji su se predstavile aktivnosti i rezultati projekta te je šira javnost upoznata sa značajem osiguranja pomoćnika i pomoćnica učenicima s teškoćama za njihov daljnji razvoj i inkluziju u redovne odgojno-obrazovne procese.

Na konferenciji su osim voditeljice projekta Nikoline Tonković Čorak govorili i ravnatelji škola koje su partneri u projektu, g. Radošević i g. Milinković,  te su izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima kao i nadu da će pomoćnice i pomoćnici i slijedeću školsku godinu biti podrška učenicima u nastavnom procesu, jer su rezultati rada s djecom s teškoćama značajni i mjerljivi.

Predsjednica Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“, gđa. Željka Šikić je istaknula kako su učenici s teškoćama jako dobro prihvatili pomoćnike, te da je postignut značajan napredak u učenju i socijalizaciji kod djece s teškoćama. 

Zamjenica gradonačelnika gđa. Marta Grgurić se zahvalila partnerima u projektu, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Gospić, Osnovnoj školi dr. Jure Turića i Osnovnoj školi Dr. Franje Tuđmana Lički Osik izražavajući zadovoljstvo cjelokupnom provedbom projekta.  Na kraju je izrazila zabrinutost, budući još uvijek nije raspisan natječaj za narednu školsku godinu, a prema najavi natječaja Grad Gospić neće biti prihvatljiv prijavitelj, nego će to samo biti županije. Najavljena sredstva za pomoćnike u nastavi za Ličko-senjsku županiju iznose nešto manje od 800.000,00 kn, što bi bilo dovoljno za financiranje manje od 35% potreba za pomoćnicima na području Županije. 

zavrsna k_2 zavrsna k_3 zavrsna k_4

   

U Gospiću obilježen Dan državnosti

dan drzavnosti_3

Povodom  25. lipnja - Dana državnosti  Republike Hrvatske,  gospićki župnik   msgr. Mile Čančar služio je svetu misu u Katedrali NBDM, za Domovinu i sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Nakon mise izaslanstva  Grada Gospića, Ličko-senjske županije, Hrvatske vojske i policije, te Udruga proisteklih iz Domovinskog rata položila su vijence i zapalila svijeće podno Spomenika  poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, te na spomen-bistu dr. Franje Tuđmana prvog hrvatskog predsjednika.  

dan drzavnosti_1 dan drzavnosti_2

   

Otkriveno Spomen obilježje u Žabici

zabica 1

U petak 19. lipnja  u Žabici je upriličeno svečano otkrivanje Spomen obilježja žrtvama iz II. svjetskog rata, vremena nakon njega i žrtvama Domovinskog rata sa šireg područja naselja Žabica.
Stoga su se ispred Čitaone u Žabici okupili  mnogobrojni  mještani naselja Žabica,  obitelji  poginulih, predstavnici Ličko-senjske  županije, Grada Gospića, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata  i još se jednom poklonili svim žrtvama iz II. svjetskog rata, poraća i četvorici poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata – Boži Tonkoviću, Petru Tonkoviću, Damiru Buneti i Mladenu Buneti.
Nazočnima su se obratili  Anton Buneta, predsjednik Mjesnog odbora Žabica,  Petar Krmpotić, gradonačelnik Grada Gospića,  Milan Kolić, župan i dr. Darko Milinović, saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine Ličko – senjske županije.
Spomen obilježje je blagoslovio i riječi molitve predvodio gospićki župnik mons. Mile Čančar. 

zabica 2 zabica 3 zabica 4 zabica 6 zabica 5

   
   

Stranica 76 od 121

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting