Četvrtak, Lipanj 21, 2018

Banner

Grad Gospić

Obilježeni 22. obljetnica vojno-redarstvene akcije Medački džep i Dan policijske kapelanije „sv. Hrvatski mučenici“

medacki dzep_2

Obilježavanje 22. obljetnice vojno-redarstvene  akcije  Medački džep i Dana policijske kapelanije započelo je svetom misom u gospićkoj prvostolnici koju je predvodio vojni biskup msgr. Juraj Jezerinac.  Prisutne lokalne čelnike, pripadnike policije i vojske, te hrvatske branitelje i čelnike udruga pozdravio je vojni kapelan Ivan Blaževac.

Nakon mise  vijence  su položila i svijeće  zapalila  na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata i podno biste prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana izaslanstva Grada Gospića, predvođeno gradonačelnikom Petrom Krmpotićem, Ličko-senjske županije, predvođeno županom Milanom Kolićem, PU Ličko-senjske predvođeno načelnikom Antom Podnarom, kao i izaslanstvo Hrvatske vojske, te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

 medacki dzep_1 medacki dzep_3

 

Javni poziv

Grad Gospić nositelj je projekta „Gradimo Obrazovanje S Pravom Inkluzijom – prevladajmo teškoĆe“ prijavljenog na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta - „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., te sukladno navedenom raspisuje

J A V N I   P O Z I V

za prijam osoba na određeno vrijeme
za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama
u osnovnoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama kojima je Grad Gospić osnivač

Opširnije...

   

Nova 23 pomoćnika u gospićkim školama

pomocnici

Projektna prijava Grada Gospića „Gradimo Obrazovanje S Pravom Inkluzijom – prevladajmo teškoĆe“ za osiguravanje pomoćnika u nastavi je u postupku procjene kvalitete ocijenjena sa 107,5 od mogućih 110 bodova te će sutra gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić u MZOS potpisati Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

 Nakon potpisivanja ovog vrijednog ugovora, Grad Gospić krenuti će sa raspisivanjem Javnog poziva po završetku kojeg će se zaposliti 23 pomoćnice ili pomoćnikau nastavi koji bi početkom listopada trebali početi s radom te dati podršku učenicima u usvajanju obrazovnih sadržaja.

 Projekt je ukupne vrijednosti 911.490,30 kuna, a Grad Gospić sufinancira 8 % vrijednosti projekta. Pomoćnice i pomoćnici će biti zaposleni u osnovnim školama kojima je Grad Gospić osnivač: OŠ dr. Jure Turića iz Gospića, OŠ Dr. Franje Tuđmana Lički Osik i OŠ dr. Ante Starčević Pazarište-Klanac, čiji predstavnici su danas potpisali Sporazum koji prethodi potpisivanju Ugovora. 

   

Obilježena 24.obljetnica uspješne obrane od napada na Bilaj i Gospić

bilaj 3

Svetom misom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u  Bilaju je obilježena 24. obljetnica uspješne obrane od napada na Bilaj i Gospić.

Ispred pećine pokraj Župne crkve, koja je u Domovinskom ratu služila kao svetište i sklonište Bilajčanima svetu misu je predvodio velečasni Josip Šimatović,  uz koncelebraciju bilajskog župnika Zlatka Sušića.

Prije svete mise upriličeno je  polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz  Rijeke, a potom kod Spomenika svim poginulim mještanima  Bilaja i Barleta od 1941. do 1995.godine.

Na obilježavanju 24. obljetnice uspješne obrane od napada na  Bilaj i Gospić nazočili su gradonačelnik Grada Gospića gospodin Petar Krmpotić,  načelnik PU Ličko-senjske gospodin Ante Podnar, predstavnici Mjesnog odbora Bilaj, predstavnici Udruga roditelja poginulih branitelja Primorsko – goranske županije,  predstavnici ostalih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa područja Ličko – senjske županije, te branitelji iz Krapinsko – zagorske županije koji su ovdje ratovali. 

bilaj 1 bilaj 2

   

Gospiću obilježen Dan sjećanja na poginule specijalce, pripadnike Ajkula

dan sjecanja

U Gospiću je obilježen Dan sjećanja na poginule pripadnike Specijalne jedinice policije iz Rijeke „Ajkula“  polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen biste  prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i  Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Počast poginulima pripadnicima Specijalne jedinice policije “Ajkula“, odali su djeca i obitelji poginulih specijalaca pripadnika „Ajkula“, predstavnici Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“, zamjenik gradonačelnika Grada Gospića Ivan Biljan,  te predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. 

Prisutnima se  obratio predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ Perica Prpić, koji je pozvao prisutne da zajedno dostojanstveno obilježe Dan sjećanja, kako Domovinski rat i žrtva koja je podnesena ne bi bila prepuštena zaboravu. 

Riječi molitve za poginule specijalce  izrekao je policijski kapelan Kapelanije Sveti hrvatski mučenici vlč. Ivan Blaževac. 

   

Nastavljaju se radovi na kanalizacijskom sustavu

bilajska

Nastavljaju se radovi na dogradnji kolektorske mreže i kanalizacijskog sustava u Gospiću, ovoga puta u Bilajskoj ulici. Zaključeno je to  potpisivanjem Ugovora između direktora poduzeća „Komunalac“ Milana Devčića i prvog čovjeka zagrebačke tvrtke „Pionir“ Ranka Predovića.

Projekt se odnosi na  izgradnju novog kanalizacijskog sustava na području djela naselja grada Gospića (Bilajska ulica, Lipovska, Ribnička, Crikvenička i Riječka). Ovim projektom je obuhvaćena i postojeća Industrijska zona Istok grada Gospića, što svakako ima i gospodarski značaj, pošto će to omogućiti dolazak novih investitora u grad Gospić.

Potpisivanje ovoga Ugovora pozdravio je i gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić istaknuvši kako je ovo projekt za opće dobro.  Ovo je slijedeća faza u projektu izgradnje kanalizacijske mreže. Vjerujem da će se ovaj projekt odraditi po pravilima struke. Bilajska ulica je u zadnje vrijeme vrlo prometna i tu ćemo postaviti prometnu regulaciju. Vrijednost investicije je 10 milijuna kuna. Zahvaljujem se i Hrvatskim vodama i Hrvatskim cestama koje također sudjeluju u ovom projektu, kazao je gradonačelnik Krmpotić zamolivši građane za strpljenje i razumijevanje za vrijeme trajanja radova.

Što će ovaj Ugovor značiti za građane Gospića pojasnio je direktor Komunalca Devčić. Da nije bilo jedne potpuno neosnovane žalbe u postupku natječaja ovaj je posao već mogao biti završen. Unatrag nekoliko godina u Gospiću je izgrađeno oko 20 km kanalizacijske mreže, a ovo je samo nastavak tog ogromnog projekta. Naredne godine planiramo nastaviti s ovim poslom u Budačkoj ulici. Podsjećam da smo prije nepuna dva mjeseca pustili u rad pročistač otpadnih voda pa na taj način primjenjujemo najviše EU-standarde i znatno smo smanjili onečišćenje okoliša. U ovoj fazi radovi će obuhvatiti područje od zgrade na Čardaku do benzinske crpke INA-e. Radovi ti trebali završiti do početka lipnja sljedeće godine, rekao je direktor Komunalca Milan Devčić. 

 

   

Stranica 77 od 124

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting