Nedjelja, Srpanj 23, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Grad Gospić

Javni natječaj

Na temelju članka 49. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09, 5/10, 7/10 i 1/12) i Odluke o odabiru korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi zajedničkog sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti u zgradarstvu, Klasa: 024-04/13-03/08, Urbroj: 563-01/06-13-02, od 29.05.2013. godine, dana 18. kolovoza 2013. godine Grad Gospić raspisuje

 

JAVNI NATJEČAJ

za javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje
Grada Gospića u sufinanciranju
„Povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama/stanovima ugradnjom kotlova na pelete“
na području Grada Gospića

 

1. PREDMET NATJEČAJA:

Predmet ovog Natječaja je javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Grada Gospića u sufinanciranju zamjena dotrajalih kotlova na lož ulje sa visokoučinskim kotlovima na pelete, kod fizičkih osoba na području Grada Gospića (dalje u tekstu: Grada). Sufinancirati će se oprema i ugradnja kotlova na pelete za grijanje u 30 kućanstava, odnosno do utrošenih predviđenih sredstava. Predmet ovog Natječaja nisu zajednički kotlovi višestambenih zgrada ili javnih zgrada.

Troškovi opreme i ugradnje navedenih sustava u kućanstvima sufinancirati će se s nepovratnim sredstvima u visini do 50% (od čega 40% Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, 10% Grad), odnosno do maksimalnog iznosa od 10.000,00 kn (od čega 8.000,00 kn Fond, 2.000,00 kn Grad), uključujući PDV, po kućanstvu.

Nepovratna novčana sredstva će se isplaćivati isključivo za troškove nabave i ugradnje nastale nakon obilaska objekta i odobrenja od strane Povjerenstva za provedbu javnog natječaja(dalje u tekstu: Povjerenstvo). Ovim Natječajem nije propisana kvaliteta i proizvođač opreme, kao ni snaga kotla.

Opširnije: Javni natječaj

 

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

dan pobjede 13 2

U ponedjeljak 5. kolovoza izaslanstvo Grada Gospića, Ličko – senjske županije, policije, vojske te Udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće podno Spomenika u Širokoj Kuli, a potom je u Crkvi Sv. Mateja koncelebriranu svetu misu predvodio dominikanac pater Ivan Tomljenović uz župnika župe Lički Osik vlč. Luku Blaževića. Obilježavanje ovogodišnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja završilo je koncertom grupe Teška industrija na Nogometnom igralištu OŠ dr. Franje Tuđmana na Ličkom Osiku.

      dan pobjede 13 1   dan pobjede 13 3

   

Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Gospića

dan grada 2013 5

Povodom Dana Grada Gospića u kinu „Korzo“ održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Osim domaćina gradonačelnika Petra Krmpotića i predsjednika Gradskog vijeća Petra Radoševića na svečanosti su bili i saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine dr. Darko Milinović, župan Milan Kolić s najbližim suradnicima, gradonačelnik Rovinja i saborski zastupnik Giovanni Sponza, direktor tvrtke „Italikacink“ Oskar Foda predstavnici talijanskog Veleposlanstva, gospićko-senjski biskup msgr. Mile Bogović, gradonačelnik slovačkog grada Ružomberoka Jan Pavlika i predstavnici gradova i općina s područja Ličko-senjske županije.

Opširnije...

   

Srpanj u Gospiću

srpanj u gospicu 13

Opširnije...

   

Vukovi i Grad Gospić za "Pčelice"

pcelice aukcija

Povodom Dana Grada Gospića, gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić otvorio je izložbu i aukciju likovnih radova nastalih na likovnoj koloniji „Vukovi za pčelice" održanoj u svibnju ove godine. Projekt je realizirao Moto klub Crazy wolfs u suradnji s Gradom Gospićem. Prodajom slika prikupljena je oko 12.000,00 kn za rad Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice". Do utorka 23.srpnja zainteresirani građani još uvijek mogu kupiti likovni rad u KIC-u Gospić i na taj način pomoći Udruzi.

Predsjednica Udruge „Pčelice" Višnja Grgurić izrazila je neizmjerno zadovoljstvo i zahvalu  svima na pruženoj podršci, a posebno onima koji su kupili slike na aukciji i time im pomogli. Istaknula je da Grad Gospić i inače podržava rad Udruge i pomaže da se realiziraju njihovi ciljevi koji se u najvećoj mjeri odnose na poboljšanje kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju. Od osnutka udruge 2010. uspjeli su uz pomoć Grada, Županije i humanitarnih akcija ostvariti kontinuirane  logopedske tretmane za svoje male članove, tretmane defektologa i fizikalne terapije u domovima svojih članova, a odnedavno pohađaju i satove terapijskog jahanja u Gospiću – istaknula je Višnja Grgurić.  Ovaj hvale vrijedan projekt bajkera, likovnjaka i Grada Gospića, potvrda je da ljudi nisu zaboravili jedni na druge i da zapravo nema i ne bi trebalo biti prepreka kada su namjere čiste i iskrene.  

Gradonačelnik Petar Krmpotić je u svom obraćanju istaknuo da će Grad Gospić za vrijeme njegovog mandata imati sluha za potrebe građana, a posebno djece suočene s poteškoćama". Projekt koji je realiziran sa Moto klubom najmanje je što Grad može učiniti za potrebite.

pcelice aukcija 1 pcelice aukcija 2

   

Najmlađi gospićani dobili još dva dječja igrališta

dj igralista 2

Grad Gospić je postavio dva nova dječja igrališta u Karlovačkoj i Pazariškoj ulici /kod zgrade POS-a/ u Gospiću. U obje ulice igralištima gravitira više obiteljskih kuća i stanova sa djecom predškolske dobi, stoga su lokacije za postavljanje uistinu pogođene .

Igrališta i male razigrane korisnike posjetio je i gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić, sa pročelnicima gospodinom Pavelićem i Stilinovićem.

   

Stranica 77 od 83

pitajte-nas

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting