Nedjelja, Srpanj 23, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Grad Gospić

Podjela Pohvalnica najboljim učenicima i studentima

priznanja 2013

17. srpnja 2013. godine s početkom u 11:00 sati u dvorani Kulturno Informativnog Centra Gospić, javnoj ustanovi za kulturu, upriličena je svečana Podjela Pohvalnica najboljim učenicima i studentima na području grada Gospića. Nagrađeni su najbolji učenici osnovnih i srednjih škola te najbolji studenti, pritom uzimajući u obzir postignute rezultate u učenju te sudjelovanja na školskim, županijskim i državnim natjecanjima.

Ove godine gradonačelnik Grada Gospić dodijelio je pohvalnice 32 učenika/ice i 5 studenta/ice sa područja Grada Gospića. Ukupno 37 pohvaljenih.

 

Odrađena još jedna vrijedna ekološka akcija

eko akcija novcica 1

U subotu 13. srpnja, kod Murković mlina na Novčici okupili su djelatnici Gradske uprave Grada Gospića predvođeni gradonačelnikom gospodinom Petrom Krmpotićem, članovi Ekološke udruge “Lea”, ŠRU “Lika”, GSS- Stanice Gospić, ronionici Ronilačkog kluba “Žabac” iz Karlovca i djelatnici Usluge d.o.o.. Uredili su dio obale od starog mosta na Čardaku do novoga mosta. Najsloženiji  dio posla obavljen je na starom mostu gdje je iz Novčice izvađen dio ograde što je nakon jedne prometne nezgode pao u rijeku. Da bi se iz dubine od oko 3 metra izvadio dio ograde pomogli su ronioci  Ronilačkog kluba „Žabac“ iz Karlovca i članovi GSS – Stanice Gospić. Nakon ove vrlo vrijedne ekološke akcije prikupljeno je više kontejnera smeća što su iz „zaboravljivi“ šetači ostavili na obalama rijeke ili  ih jednostavno bacili u rijeku.

Opširnije...

   

Prometne jedinice mladeži

prometne jedinice

12. srpnja 2013. godine u 10,00 sati u Velikoj vijećnici Grada Gospića potpisani su Ugovori o djelu između pripadnika Prometne jedinice mladeži i Grada Gospića.
Pripadnici prometne jedinice mladeži osposobljavaju se s ciljem, što uspješnijeg i sigurnijeg upravljanja prometom na cestama, pružanja pomoći sudionicima u prometu, te sudjelovanju u prometno–preventivnim i odgojnim aktivnostima.
Program osposobljavanja jedinica, nadzor te način i vrijeme djelovanja Prometne jedinice mladeži određuje PU Ličko-senjska, PP Gospić.
Grad Gospić osigurao je u Proračunu Grada Gospića za 2013. godinu sredstva za nabavku opreme i isplatu naknade pripadnicima Prometne jedinice mladeži. Prometnu jedinicu mladeži čini 8 (6Ž, 2M) pripadnika mladeži, posao će obavljati tijekom mjeseca srpnja i kolovoza na području Grada Gospića.

   

Održana 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

2.sj.gv

11. srpnja 2013. godine u Gradskoj vijećnici Grada Gospića, održana je 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su usvojeni slijedeći akti

 1. Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Gospića za 2012. godinu i Bilješke uz Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Gospića za 2012. godinu
 2. Odluka o dodjeli javnog priznanja „Priznanje Grada Gospića“ – OPG Kolačević
 3. Odluka o dodjeli javnog priznanja „Priznanje Grada Gospića“ – Alenu Zoriću
 4. Odluka o dodjeli javnog priznanja „Priznanje Grada Gospića“ – Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“
 5. Odluka o dodjeli javnog priznanja „Nagrada Grada Gospića“ – Kadetima Nogometnog kluba „Croatia“
 6. Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Pahuljica o vrstama i opsegu programa predškolskog odgoja i naobrazbe za područje Grada Gospića u pedagoškoj godini 2013./2014.
 7. Odluka o izboru potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Gospića
 8. Odluka o izboru članova Odbora za propise i pravna pitanja
 9. Odluka o izboru članova Odbora za mjesnu samoupravu
 10. Odluka o osnivanju Stožera zaštite i spašavanja za područje Grada Gospića
 11. Odluka o ukidanju statusa javnog dobra – puta, na nekretnini označenoj kao k.č.br. 2399/2 k.o. Gornje Pazarište
 12. Zaključak o primanju na znanje Izvješća o korištenju sredstava proračunske zalihe za razdoblje od 01.03. do 14.06. 2013. godine
 13. Zaključak o primanju na znanje Izvješća o korištenju sredstava proračunske zalihe za razdoblje od 14.06. do 30.06. 2013. godine
   

Ekološka akcija čišćenja rijeke Novčice

novcica

Gospićani, pridružite se

Gradu Gospiću, Ekološkoj udruzi „LEA“ Gospić, Ronilačkom klubu „Žabac“ Karlovac, HGSS – Stanici Gospić, ŠRU „Lika“, Uslugi d.o.o, Hrvatskim vodama u

„EKOLOŠKOJ AKCIJI ČIŠĆENJA RIJEKE NOVČICE“

u subotu 13. srpnja 2013.godine od 9.00 do 14.00 sati.
Okupljanje je kod Murković mlina.

   

Za građane Gospića otvoren EE info ured

ee info ured

Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP Hrvatska) i Grad Gospić, danas su u Kulturno informativnom centru Gospić svečano otvorili EE info ured, namijenjen informiranju i educiranju građana o mjerama energetske efikasnosti koje mogu primjeniti u svom vlastitom domu ili uredu. Edukacija građana jedan je od koraka provedbe projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj (SGE).

Info ured za energetsku efikasnost (EE info ured) otvara se s ciljem besplatne edukacije građana o energetskoj efikasnosti odnosno EE proizvodima i sustavima u sklopu provedbe projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj (SGE). Građani će od educiranih energetskih savjetnika moći dobiti relevantne informacije o tome na koji način efikasnije korisiti energiju i vodu te savjete o primjeni različitih energetski efikasnih sustava kao i sustava za iskorištavanje obnovljivih izvora energije.

 EE info ured nalazi se u prostorijama Gradskog upravnog odjela za komunalnu djelatnost, stanovanje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, na Trgu Stjepana Radića 14, u prizemlju, i za upite građana bit će dostupan od rujna ove godine, jednom tjedno (srijedom), od 08:00-14:00 sati.

   

Stranica 78 od 83

pitajte-nas

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting