Srijeda, Travanj 25, 2018

Grad Gospić

Priopćenje gradonačelnika Karla Starčevića

Poštovani građani Grada Gospića,

veljača nam je pokazala svoje pravo promjenjivo lice. Na području Grada Gospića palo je više od 95 cm snijega, na mjestima i do 1,5 metara. Ovakav snijeg zadnji put vidjeli smo 2013. godine, ali je puno kraće trajao nego što je to slučaj ove godine, a veći snijeg od ovoga bio je još jedino one famozne i svima poznate 1929. godine.

Grad Gospić velikim sredstvima i snagama radi na rješavanju snježnih problema, ali zbog ekstremnih uvjeta molimo građane da budu strpljivi te naglašavamo da su prioritet u čišćenju glavne prometnice, zdravstvene, obrazovne, državne i javne ustanove. Dakako bude li trebalo možemo i pojačati ljudstvo i mehanizaciju ali za sada za to nema potrebe.

Gradsko poduzeće Komunalac, koncesionar – Lika – ceste sa kooperantima, naši zaposlenici zaposleni na javnim radovima te svi partneri Grada aktivno i neprekidno rade kako bi građanima osigurali prohodne prometnice. Usprkos velikom snijegu sve glavne prometnice su prohodne osim nekoliko seoskih putova čije čišćenje je u tijeku.

S namjerom da nikoga ne izostavimo moramo se zahvaliti svim operativnim snagama koje su neprekidno na terenu, a koristimo priliku i da se zahvalimo i novom zapovjedniku Motorizirane bojne Vukovi pukovniku Tomislavu Kasumoviću i pripadnicima Hrvatske vojske koji su pružili svoju pomoć, iako bismo voljeli da su snage Hrvatske vojske na teren izišle u dogovoru s Upravom Grada Gospića.

Isto tako, svjesni smo da postoje mjesta koja su slabije dostupna uslijed velikih snježnih vijavica i zbog snježnih nanosa i snijega koji ne prestaje padati. Stoga se svima, kojima nismo put do kuća trenutno uspjeli učiniti prohodnim, ispričavamo. Napominjem da i dalje sve operativne snage aktivno rade na tome da sve prometnice na području Grada Gospića budu prohodne, a poštovane sugrađane molimo da u ovim, zaista ekstremnim uvjetima, imaju razumijevanja i strpljenja.

Moram napomenuti da nema mjesta panici i da su svi mehanizmi upravljanja u sigurnim rukama. Mi znamo upravljati Gradom i u ekstremnim situacijama a ove padaline u veljači smatramo normalnim i uobičajenim.

Kao podsjetnik uz priopćenje dajem i ovu fotografiju da nas podsjeti kako su nekada naši stari zajednički i s osmjehom na licu odolijevali vremenskim neprilikama naše oduvijek po snijegu poznate Like.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Gospića

Karlo Starčević

preuzmi

 

PLAN NABAVE ZA 2018. GODINU

Na temelju članka 28. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi („Narodne Novine“ broj 120/16) objavljuje se

PLAN NABAVE ZA 2018. GODINU

   

JAVNI NATJEČAJ

NATJECAJ MUZEJ

   

Ledena Slikovnica

LEDENA SLIKOVNICA_Medium

   

Izdavanje akata za gradnju

Grad Gospić od 01. rujna 2017. godine obavlja poslove izdavanja akata vezanih za gradnju i prostorno uređenje na području Grada Gospića.

Svi zahtjevi se šalju poštom na adresu:
GRAD GOSPIĆ
ODSJEK ZA GRADITELJSTVO I ZAŠTITU OKOLIŠA
BUDAČKA 55
53000 GOSPIĆ

ili se dostavljaju osobno u pisarnicu: GOSPIĆ, BUDAČKA 55, I. kat, soba 37.

Elektronska pošta može se slati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Kontakt telefon je 053/658-800 i 053/658-802

Rad sa strankama je ponedjeljkom i petkom od 08-14h na adresi:
GOSPIĆ, TRG STJEPANA RADIĆA 14

Opširnije: Izdavanje akata za gradnju

   

Javni uvid i rasprava za prijedlog programa gospodarenja u privatnim šumama za g. j. „Perušićke šume“ i „Čanak – Debelo Brdo“

Pozivaju se vlasnici i posjednici šuma, kao i oni koji posjeduju livade ili pašnjake na kojima se danas nalazi šuma da mogu vršiti uvid u prijedlog izrađenih programa gospodarenja za privatne šume na području općina: Gospić, Perušić, Plitvička Jezera i Udbina.

Program gospodarenja šuma za gospodarsku jedinicu „Perušićke šume“ obuhvaća katastarske općine: Bužim, Debelo Brdo, Kaluđerovac, Klanac, Konjsko Brdo, Kvarte, Perušić, Smiljan i Studenci, a Program gospodarenja šuma za gospodarsku jedinicu „Čanak – Debelo Brdo“ obuhvaća katastarske općine: Bjelopolje, Bunić, Čanak, Debelo Brdo, Kozjan, Krbavica, Šalamunić i Trnavac.

Uvid se može obaviti svaki radni dan od 19. veljače do 9. ožujka 2018. godine između 11:00 i 13:00 sati u prostorijama Savjetodavne službe, na adresi Kaniška ulica 15, Gospić.

Javna rasprava će se održati u Gospiću, u prostorijama Savjetodavne službe na adresi Kaniška ulica 15, 9. ožujka 2018. godine s početkom u 11:00 h.

OBAVIJEST Javni uvid

   

Stranica 9 od 118

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting