Ponedjeljak, Svibanj 22, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Grad Gospić

Advent u Gospiću 2016. - Javni poziv

JAVNI POZIV

za dodjelu na korištenje kućica za pružanje
ugostiteljskih i trgovačkih usluga za vrijeme održavanja
manifestacije „Advent u Gospiću 2016.“

Pozivaju se pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje prodaje robe koje u svom asortimanu imaju: božićno-novogodišnje ukrase, čestitke, suvenire, božićne aranžmane, tradicionalne Ličke proizvode (med, rakija, suhomesnate proizvode, uštipke i slično) te ostale nenavedene prigodne predmete i ugostitelje da iskažu interes za sudjelovanjem na manifestaciji „Advent u Gospiću 2016.“.

Mjesto održavanja Adventa je Park Kolakovac, a održati će se u vremenskom periodu od 17.12. do 31.12.2016. godine. Dnevno trajanje Adventa je od 10,00 sati do 22,00 sata.

Zainteresirani će izlagali svoje proizvode u drvenim kućicama s osiguranim strujnim priključkom.

Na korištenje se daju drvene kućice za obavljanje sljedećih djelatnosti:

1) jedna (1) drvena kućica za obavljanje ugostiteljske djelatnosti;
2) Osam (8) drvenih kućica za prodaju prigodnih proizvoda.

 Kućice se daju na korištenje bez novčane naknade.

 Uvjeti sudjelovanja:

Sudjelovati mogu izlagači koji imaju registriranu kućnu radinost, obrt ili tvrtku ili su članovi udruge koja u svom statutu ima registriranu prodajnu djelatnost te slijedom toga mogu izdavati račune i provoditi fiskalizaciju.

Prednost imaju izlagači s područja Grada Gospića.

Izbor izlagača izvršiti će Povjerenstvo koje će imenovati Gradonačelnik Grada Gospića. U obzir će se uzimati ispravno popunjena „Prijavnica za sudjelovanje na manifestaciji „Advent u Gospiću 2016.“

Kriteriji prema kojima će se odabirati najprikladniji proizvodi su: jedinstvenost/unikatnost, prigodnost s obzirom na darivanje, kulturno-povijesno-zemljopisno obilježje pripadnosti područja iz kojeg proizvod potječe.

Ugostitelj koji će izlagati na ovoj manifestaciji uz redovnu ponudu pića mora ponuditi kuhano vino, domaće rakije i sl.

Molimo zainteresirane pravne i fizičke osobe te ugostitelje da svoje  ponude dostave do 03.12.2016. godine osobno ili poštom na adresu: Grad Gospić, Budačka 55, 53 000  Gospić  s naznakom za „Javni poziv za sudjelovanje na manifestaciji Advent u Gospiću 2016."

Više informacija možete dobiti upitom na e-mail adrese:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

ZAMJENICA GRADONAČELNIKA
GRADA GOSPIĆA

Marta Grgurić, v.r.

 

Dan sjećanja na Vukovar

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

 Grad Gospić i ove godine  obilježava  Dan sjećanja na žrtvu  Vukovara, paljenjem  1700 svijeća u znak sjećanja na  1700  nevinih  žrtava grada heroja

Stoga Vas pozivamo  da nam se pridružite u petak 18. studenog 2016.godine  u

17.00 sati  -   na  Svetoj misi u  Katedrali  NBDM
 - Nakon mise na procesiji do Trga Stjepana Radića gdje ćemo zapaliti 1700 svijeća i izreći riječi molitve

 

Svijeće u obliku Vukovarskog vodotornja će se dijeliti pri ulasku u Katedralu i na Trgu Stjepana Radića.

 Svijeće su kupljene od udruge osoba s invaliditetom „Prijatelj“, a dio sredstava od  kupnje ide za obnovu Vukovarskog vodotornja.

   

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Petar Krmpotić: Zgrožen sam stanjem rekonstruirane  Bilajske ulice; pravo je čudo da već netko nije stradao

Kao što je poznato u rujnu prošle godine započeti su radovi na kanalizaciji, oborinskoj odvodnji i uređenju kolnika u Bilajskoj ulici (državna cesta D 50), s ciljem priključenja dvjestotinjak korisnika na sustav javne odvodnje.

Po završetku radova, tijekom prošlog tjedna, uočeno je katastrofalno stanje  na dijelu novoizgrađenog kolnika, i pravo je čudo da nije došlo do prometnih nesreća koje mogu završiti i tragično. Zbog sigurnosti sudionika u prometu (kako domicilnih tako i tranzitnih), tražim hitno otklanjanje svih nedostataka na navedenoj dionici. Bez obzira što se radi o državnoj cesti kojom ne upravlja Grad Gospić, navedena dionica je u stvarnosti jedna od prometno važnijih  ulica u gradu koja povezuje niz naselja, te zbog građana Gospića upućujem ovo PRIOPĆENJE i poziv za hitno otklanjanje navedenog problema. S navedenom situacijom upoznati su Izvođač i Nadzor, a također ću obavijesti i nadležne državne institucije.

Učinit ću sve kako bi zaštitio sigurnost građana.

GRADONAČELNIK
Petar Krmpotić, dipl.politolog 

   

LAG LIKA Vas poziva na radionicu „Recikliranje“

U okviru projekta „Cirkularna ekonomija u Gradu Gospiću“ LAG LIKA organizira predavanje o recikliranju u subotu, 12.11.2016. u 11.00 sati u Kulturno informativnom Centru Gospić, Budačka 12.

Cilj projekta „Cirkularna ekonomija u Gradu Gospiću“ je potaknuti aktivniju ulogu pojedinca u cirkularnoj ekonomiji kroz edukativne aktivnosti usmjerene na zaštitu okoliša i očuvanje prirodne baštine. Cirkularna ekonomija poštuje kruženje tvari u prirodi, sve što uzimamo iz prirode primjenjujući cirkularnu ekonomiju vraćamo u prirodu i to na način da joj ne naškodimo.

Projekt „Cirkularna ekonomija u Gradu Gospiću“ sufinancira Grad Gospić kroz Javni poziv za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija u području turizma, zaštite okoliša i održivog razvoja.

Poziv i najava Radionice se nalazi u nastavku.

poziv_predavanje-recikliranje

najava-za-predavanje-o-recikliranju

   

Blagdan Svih svetih

SS

Povodom blagdana Svih svetih, misu za sve poginule i umrle u kapelici Svih svetih na Gradskom groblju sv. Marije Magdalene predvodio je  gospićki župnik mons. Mile Čančar.

Prije svete mise upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća podno Spomen križa. U ime Grada Gospića vijenac su položili i svijeće zapalili  gradonačelnik Petar Krmpotić i zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan, a ispred  Ličko-senjske županije, župan Milan Kolić. Potom su počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i umrlima odali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Hrvatske vojske,  te mnogobrojni građani Gospića.

   

Prijem povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi

darivanje krvi

Povodom Dana dobrovoljnih  darivatelja krvi gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić i zamjenica gradonačelnika gospođa Marta Grgurić primili su dobrovoljne darivatelje krvi sa područja grada Gospića.

Tim povodom gradonačelnik se zahvalio svim darivateljima koji su svojim humanim činom darivanja krvi spasili nečiji život, ne pitajući pri tome tko je dobio njihovu krv.

Govoreći u ime darivatelja Vlado Brkljačić ravnatelj Gradskog društva CK Gospić je istaknuo nastojanja društva da pomladi populaciju darivatelja. Uz starije darivatelje krvi,  stalno nam se priključuju mlađi ljudi i sa zadovoljstvom moram istaknuti da se prosječna starosna dob naših darivatelja neprestano smanjuje. Na području Gospića sada imamo više od stotinu darivatelja krvi, što je o odnosu na broj stanovnika u granicama hrvatskog prosjeka, odnosno skoro 4 darivatelja na 100 stanovnika, zaključio je Brkljačić. S njim su u društvu, osim mlađih darivatelja krvi, bili gospodin Fabijan Rupčić i Zvonko Kovačić. Fabijan (80 godina) krv je dao 137 puta.

Na području Ličko-senjske županije lani je darovano nešto više od 1 200 doza krvi, dok se ove godine taj broj kani povećati na čak 1500 doza.

   

Stranica 9 od 78

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting