Utorak, Studeni 21, 2017

Grad Gospić

II. večer folklora u Širokoj Kuli

HRVATSKO KULTURNO-UMJETNIČKO DRUŠTVO „ŠIROKA KULA" IZ ŠIROKE KULE

POZIVA VAS

NA II. VEČER FOLKLORA U ŠIROKOJ KULI

23. rujna 2017. godine – subota 17,00 sati

Široka Kula

Nastupaju:

HKUD „Široka Kula" Široka Kula

KUD „Sloga" Mikleuš

HKUD „Lika" Lički Osik

KUD „Graničar" Cvitović

FA „Dr. Ante Starčević" Gospić

Pozivnica - HKUD "Široka Kula" 

Gradonačelnik u posjetu prvašićima

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i njegova zamjenica Kristina Prša povodom nove školske godine posjetili su učenike prvih razreda OŠ dr. Jure Turića Gospić, zajedno s područnim školama Lički Novi, Bilaj i Smiljan, OŠ Dr. Franjo Tuđman Lički Osik i OŠ dr. Ante Starčević Pazarište Klanac. Ovom prigodom gradonačelnik i njegova zamjenica uz prigodne darove pozdravili su prvašiće i zaželjeli im uspješno školovanje. Bila je ovo prigoda i za razgovor s ravnateljima i učiteljima škola o tekućim problemima i pronalasku mogućih rješenja za iste.

DSCN9723DSCN9721DSCN9719DSCN9718DSCN9717DSCN9714DSCN9712DSCN9710DSCN9620DSCN9639

   

Održan radni sastanak Stožera civilne zaštite Grada Gospića

stozer-civilneU Kulturno Informativnom Centru Gospić održan je radni sastanak Stožera civilne zaštite Grada Gospića na temu preventivne mjere zaštite od poplava na širem području grada.

Na sastanku su prisustvovale Operativne snage civilne zaštite Grada Gospića na čelu s načelnikom stožera gospodinom Ivicom Tomljenovićem i pročelnik Područnog ureda zaštite i spašavanja Gospić, gospodin Joso Živković.

Na sastanku je dogovoren postupak djelovanja svih raspoloživih operativnih snaga u slučaju mogućih bujičnih poplava na području Gospića i okolice te podizanje razine spremnosti operativnih snaga civilne zaštite Grada Gospića.

   

Komemoracija za poginule Ribničane tijekom II. svjetskog i Domovinskog rata

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na sve poginule Ribničane tijekom II. svjetskog i Domovinskog rata gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i njegova zamjenica Kristina Prša položili su vijenac i zapalili svijeće u znak sjećanja na sve poginule i preminule branitelje i žrtve koji su svoj život položili na oltar domovine. Komemoracija je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Centralnog križa na groblju u Ribniku. Nakon toga položeni su vijenci kod Spomenika žrtvama iz II. Svjetskog rata pokraj ribničke crkve gdje su partizani 1942. godine bez suda i dokazane krivnje strijeljali 22 mještana Ribnika. Tijekom II. svjetskog rata Ribnik je ostao bez više od 150 mještana, civila od 7 do 95 godina. Nakon polaganja vijenaca za sve žrtve služena je sveta misa u Crkvi Sv. Petra i Pavla.

DSCN9686DSCN9678DSCN9698

   

Natječaj za višeg stručnog suradnika za imovinsko-pravne poslove

KLASA: 112-02/17-01/2
URBROJ: 2125/01-05-17-01

Na temelju članka 17. i 19. st. 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“ br. 86/08 i 61/11) -u daljnjem tekstu: ZSN, pročelnik –tajnik Tajništva, raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

Za prijam u službu u Grad Gospić, Tajništvo

  • viši stručni suradnik za imovinsko-pravne poslove - 1 izvršitelj M/Ž na neodređeno vrijeme, uz probni rad od tri mjeseca

Posebni uvjeti:

Opširnije: Natječaj za višeg stručnog suradnika za imovinsko-pravne poslove

   

Obavijest korisnicima vodoopskrbnog sustava

water-glass-theme-water-16490Obavještavaju se građani na području Grada Gospića da je voda zdravstveno ispravna za piće.

Nakon prestanka mutnoće na vodozahvatima i u vodoopskrbnoj mreži, uzeti su uzorci vode te je istima potvrđeno da više nema mutnoće i da su svi drugi parametri, koji se po zakonu kontroliraju, u dopuštenim granicama.

   

Stranica 9 od 98

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting