Ponedjeljak, Lipanj 25, 2018

Banner

Grad Gospić

Festival snjegovića

festival snjegovica_web

 

Obavijest stožera zimske službe Grada Gospića

snijeg-zimski-uvjeti

Zbog najave obilnijih snježnih padalina u narednima danima pozivamo građane na dodatni oprez u prometu, posebno napominjemo poštivanje odredbi Odluke o komunalnom redu u pogledu čišćenja snijega i leda.
Za uklanjanje snijega i leda s pločnika uz kioske i pokretne naprave odgovorni su vlasnici, odnosno korisnici kioska i pokretnih naprava.
Za uklanjanje snijega i leda s pločnika ispred uličnih lokala odgovorni su vlasnici i korisnici tih lokala.

Također molimo sve vozače da za vrijeme padanja snijega, radi omogućavanja uklanjanja snijega ne parkiraju vozila na kolnicima i nogostupima, te je isto strogo zabranjeno.
Vlasnici i posjednici građevina koje su neposredno uz javnu prometnu površinu čija krovišta su kosinom postavljena prema toj javnoj prometnoj površini, dužni su osigurati uklanjanje snijega i leda s takvih krovova kad postoji opasnost odrona i ugrožavanja sigurnosti prolaza i prometa.

Stožer zimske službe Grada Gospića

   

Održana dodjela priznanja za najbolje sportske rezultate u 2014. god. u gradu Gospiću

sportas 2014

U Gradskoj vijećnici održana je svečanost proglašenja najboljih sportskih rezultata u gradu Gospiću u 2014. godini po izboru Gospićkog sportskog saveza. Priznanja nagrađenima uručili su gradonačelnik Petar Krmpotić i predsjednik Gospićkog  sportskog saveza  Anton Buneta.

Najvećom nadom u sportu u ženskoj konkurenciji proglašene su Marita Baričević i Petra Pezelj, a u muškoj konkurenciji Ivan Smolčić. 
Najboljom sportašicom u 2014. godini proglašena je Adrijana Došen- ŽKK  Gospić, a najboljim sportašem Mate Pavelić- RK Gospić.
Trenerom godine u gradu Gospiću proglašen je Karlo Tomljenović- NK Gospić, a najboljim sportskim klubom Powerlifting klub RUX Gospić.

Priznanja za poticaj i razvoj sporta u 2014. godini primili su:
Dane Šimić, Tomislav Čanić, Ana Lemić, Katarina Brezović, Zvonimir Knežević, Karlo Tomljenović i Marijo Rukavina.

Dobitnik nagrade za životno djelo je nedavno preminuli sportaš i sportski djelatnik Nikola Rukavina Generalić. Nagradu je preuzeo njegov sin Ivan Rukavina.

   

Noć muzeja

noc muzeja_2015

Hrvatsko muzejsko društvo organizira jubilarnu desetu Noć muzeja pod nazivom ”Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um”, koja će se održati 30. siječnja 2015. godine od 18:00 sati do 01:00 sat sa slobodnim ulazom na sve programe. Noć muzeja 2015. Hrvatsko muzejsko društvo ostvaruje u suradnji s hrvatskim muzejima, Gradom Zagrebom, Tehničkim muzejom Zagreb, Teslinim rodnim krajem u Lici – Gradom Gospićem, Muzejom Like Gospić, te Memorijalnim centrom ”Nikola Tesla” Smiljan kao glavnim partnerima.

Program događanja

   

I najmlađi Gospićani razvrstavaju otpad i čuvaju okoliš

vrtic recikliranje_2

Djeca u Dječjem vrtiću Pahuljica od sada će otpad razvrstavati u  kontejnere  u obliku dupina, žabe i mede. Kontejnere je dopremilo poduzeće „Komunalac“,   a sa djecom  su o  otpadu i njegovom razvrstavanju  razgovarali   gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić,  zamjenik gradonačelnika gospodin  Ivan  Biljan  i direktor „Komunalca“ gospodin Milan Devčić.  Gradonačelnik Petar Krmpotić  je nakon pozdrava sa  djecom iz starije vrtićke grupe,  objasnio  važnost pravilnog razvrstavanja otpada, što rezultira   čistim zrakom, bistrom vodom i čistim okolišem u kojem živimo. Djeca su spremno odgovarala na sva pitanja i uključivala se u razgovor.
Priču o razvrstavanju otpada  nastavio je zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan, pa su na kraju  djeca  iz prve odložila stari papir u plavi kontejner u obliku dupina, zelena žaba je „progutala“ plastiku, a medo je primao sav ostali otpad.
Djeca su ponosno pokazala i  svoj eko-kutak u kojem su od ranije u ručno izrađene kutije spremali različite vrste otpada.

vrtic recikliranje_1 vrtic recikliranje_3 vrtic recikliranje_4

 

   

POZIV za podnošenje prijava za razrez gradskih poreza

Gradski upravni odjel za samoupravu i upravu Grada Gospića, na temelju Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave ( NN br. 117/93, 33/00, 73/00, 59/01, 107/01, 117/01, 150/02, 147/03, 132/06, 26/07, 73/08, 25/12,  147/14 – odluka Ustavnog suda 73/08 i 25/12 ) i Odluke o gradskim porezima Grada Gospića ("Službeni vjesnik Grada Gospića" br. 7/07, 1/08 i 8/09), objavljuje

P O Z I V
za podnošenje prijava za razrez gradskih poreza
Grada Gospića za 2015. godinu

Opširnije...

   

Stranica 88 od 125

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting