Petak, Lipanj 23, 2017
Croatian English French German Italian Russian Spanish

Grad Gospić

Gospić za Vukovar

vukovar

I ove su se godine mnogobrojne  Gospićanke i Gospićani predvođeni gradonačelnikom gospodinom Petrom Krmpotićem poklonili  VUKOVARU.

Nakon svete mise koju je u Katedrali NBDM služio gospićki župnik mons.dr.Mile Čančar u procesiji se krenulo prema Trgu Stjepana Radića gdje je zapaljeno 1700 svijeća za 1700 nevinih žrtava grada heroja.

gszavu 1 gszavu 2 gszavu 3

 

Advent u Gospiću 2016. - Javni poziv

JAVNI POZIV

za dodjelu na korištenje kućica za pružanje
ugostiteljskih i trgovačkih usluga za vrijeme održavanja
manifestacije „Advent u Gospiću 2016.“

Pozivaju se pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje prodaje robe koje u svom asortimanu imaju: božićno-novogodišnje ukrase, čestitke, suvenire, božićne aranžmane, tradicionalne Ličke proizvode (med, rakija, suhomesnate proizvode, uštipke i slično) te ostale nenavedene prigodne predmete i ugostitelje da iskažu interes za sudjelovanjem na manifestaciji „Advent u Gospiću 2016.“.

Mjesto održavanja Adventa je Park Kolakovac, a održati će se u vremenskom periodu od 17.12. do 31.12.2016. godine. Dnevno trajanje Adventa je od 10,00 sati do 22,00 sata.

Zainteresirani će izlagali svoje proizvode u drvenim kućicama s osiguranim strujnim priključkom.

Na korištenje se daju drvene kućice za obavljanje sljedećih djelatnosti:

1) jedna (1) drvena kućica za obavljanje ugostiteljske djelatnosti;
2) Osam (8) drvenih kućica za prodaju prigodnih proizvoda.

 Kućice se daju na korištenje bez novčane naknade.

 Uvjeti sudjelovanja:

Sudjelovati mogu izlagači koji imaju registriranu kućnu radinost, obrt ili tvrtku ili su članovi udruge koja u svom statutu ima registriranu prodajnu djelatnost te slijedom toga mogu izdavati račune i provoditi fiskalizaciju.

Prednost imaju izlagači s područja Grada Gospića.

Izbor izlagača izvršiti će Povjerenstvo koje će imenovati Gradonačelnik Grada Gospića. U obzir će se uzimati ispravno popunjena „Prijavnica za sudjelovanje na manifestaciji „Advent u Gospiću 2016.“

Kriteriji prema kojima će se odabirati najprikladniji proizvodi su: jedinstvenost/unikatnost, prigodnost s obzirom na darivanje, kulturno-povijesno-zemljopisno obilježje pripadnosti područja iz kojeg proizvod potječe.

Ugostitelj koji će izlagati na ovoj manifestaciji uz redovnu ponudu pića mora ponuditi kuhano vino, domaće rakije i sl.

Molimo zainteresirane pravne i fizičke osobe te ugostitelje da svoje  ponude dostave do 03.12.2016. godine osobno ili poštom na adresu: Grad Gospić, Budačka 55, 53 000  Gospić  s naznakom za „Javni poziv za sudjelovanje na manifestaciji Advent u Gospiću 2016."

Više informacija možete dobiti upitom na e-mail adrese:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

ZAMJENICA GRADONAČELNIKA
GRADA GOSPIĆA

Marta Grgurić, v.r.

   

Dan sjećanja na Vukovar

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

 Grad Gospić i ove godine  obilježava  Dan sjećanja na žrtvu  Vukovara, paljenjem  1700 svijeća u znak sjećanja na  1700  nevinih  žrtava grada heroja

Stoga Vas pozivamo  da nam se pridružite u petak 18. studenog 2016.godine  u

17.00 sati  -   na  Svetoj misi u  Katedrali  NBDM
 - Nakon mise na procesiji do Trga Stjepana Radića gdje ćemo zapaliti 1700 svijeća i izreći riječi molitve

 

Svijeće u obliku Vukovarskog vodotornja će se dijeliti pri ulasku u Katedralu i na Trgu Stjepana Radića.

 Svijeće su kupljene od udruge osoba s invaliditetom „Prijatelj“, a dio sredstava od  kupnje ide za obnovu Vukovarskog vodotornja.

   

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Petar Krmpotić: Zgrožen sam stanjem rekonstruirane  Bilajske ulice; pravo je čudo da već netko nije stradao

Kao što je poznato u rujnu prošle godine započeti su radovi na kanalizaciji, oborinskoj odvodnji i uređenju kolnika u Bilajskoj ulici (državna cesta D 50), s ciljem priključenja dvjestotinjak korisnika na sustav javne odvodnje.

Po završetku radova, tijekom prošlog tjedna, uočeno je katastrofalno stanje  na dijelu novoizgrađenog kolnika, i pravo je čudo da nije došlo do prometnih nesreća koje mogu završiti i tragično. Zbog sigurnosti sudionika u prometu (kako domicilnih tako i tranzitnih), tražim hitno otklanjanje svih nedostataka na navedenoj dionici. Bez obzira što se radi o državnoj cesti kojom ne upravlja Grad Gospić, navedena dionica je u stvarnosti jedna od prometno važnijih  ulica u gradu koja povezuje niz naselja, te zbog građana Gospića upućujem ovo PRIOPĆENJE i poziv za hitno otklanjanje navedenog problema. S navedenom situacijom upoznati su Izvođač i Nadzor, a također ću obavijesti i nadležne državne institucije.

Učinit ću sve kako bi zaštitio sigurnost građana.

GRADONAČELNIK
Petar Krmpotić, dipl.politolog 

   

LAG LIKA Vas poziva na radionicu „Recikliranje“

U okviru projekta „Cirkularna ekonomija u Gradu Gospiću“ LAG LIKA organizira predavanje o recikliranju u subotu, 12.11.2016. u 11.00 sati u Kulturno informativnom Centru Gospić, Budačka 12.

Cilj projekta „Cirkularna ekonomija u Gradu Gospiću“ je potaknuti aktivniju ulogu pojedinca u cirkularnoj ekonomiji kroz edukativne aktivnosti usmjerene na zaštitu okoliša i očuvanje prirodne baštine. Cirkularna ekonomija poštuje kruženje tvari u prirodi, sve što uzimamo iz prirode primjenjujući cirkularnu ekonomiju vraćamo u prirodu i to na način da joj ne naškodimo.

Projekt „Cirkularna ekonomija u Gradu Gospiću“ sufinancira Grad Gospić kroz Javni poziv za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija u području turizma, zaštite okoliša i održivog razvoja.

Poziv i najava Radionice se nalazi u nastavku.

poziv_predavanje-recikliranje

najava-za-predavanje-o-recikliranju

   

Blagdan Svih svetih

SS

Povodom blagdana Svih svetih, misu za sve poginule i umrle u kapelici Svih svetih na Gradskom groblju sv. Marije Magdalene predvodio je  gospićki župnik mons. Mile Čančar.

Prije svete mise upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća podno Spomen križa. U ime Grada Gospića vijenac su položili i svijeće zapalili  gradonačelnik Petar Krmpotić i zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan, a ispred  Ličko-senjske županije, župan Milan Kolić. Potom su počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i umrlima odali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Hrvatske vojske,  te mnogobrojni građani Gospića.

   

Stranica 10 od 79

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting