Petak, Siječanj 19, 2018

POU

jezici 2018_Medium

POU

jezici u_turizmu_2018_Large

Grad Gospić

POZIV - za 4 sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića

Na temelju članka 35. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09, 5/10, 7/10, 1/12, 2/12, 3/13 – p.t., 7/15), članka 65. i članka 66. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Gospića (“Službeni vjesnik Grada Gospića” br. 7/09, 3/13), sazivam 4. redovnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića na dan 25. listopada 2017. godine (srijeda) u Gradskoj vijećnici, Budačka 55, s početkom u 16.00 sati.

Opširnije: POZIV - za 4 sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića

 

Više od 700 žena u Gospiću na 5. milenijskoj fotografiji „Ružičaste vrpce“

U organizaciji Saveza udruga protiv raka dojke (SURD) i udruge „Vila za Liku“ u subotu je u Gospiću upriličeno fotografiranje 5. milenijske Ružičaste vrpce, povodom mjeseca borbe protiv raka dojke.Više od 700 žena iz cijele Hrvatske uz mnogobrojne Gospićanke formiralo je ružičastu vrpcu na Trgu Stjepana Radića koju je snimio fotograf Šime Strikoman.Snimanju milenijske fotografije prethodio je Stručni skup na temu ranog otkrivanja i liječenja ove opake bolesti. Na skupu su se uz predsjednicu SURD-a Mariju Strnad obratile predsjednica Udruge „Vila za Liku“ Mandica Pavelić, ravnateljica Opće bolnice Gospić mr. Sandra Čubelić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo LSŽ dr. Ružica Čanić, gradonačelnik Karlo Starčević i župan dr. Darko Milinović.Gradonačelnik je u svom obraćanju istaknuo da će se Grad Gospić uvijek sa zadovoljstvom odazvati svim akcijama, te da će biti podrška zdravstvenim čimbenicima u preventivnom djelovanju i edukaciji pri promicanju preventivnih akcija koje mogu dovesti do ranog otkrivanja ovog karcinoma i sprječavanja neželjenog ishoda.Također je svim ženama poželio ugodan boravak u gradu Gospiću.

zene1aDSCN0529DSCN0548DSCN0576DSCN0577

   

26 godina sjećanja na žrtve Široke Kule i okolnih mjesta

I ove godine povodom 26. godišnjice stradanja mještana Široke Kule i okolnih mjesta u Domovinskom ratu, upriličena je komemoracija za 40 žrtava koje su listopada 1991.godine mučki ubijene. Najmlađa žrtva bila je 13. godišnja djevojčica Verica Nikšić, a najstarija je imala 96 godina Ivan Orešković.U znak sjećanja na sve nevine žrtve u Širokoj Kuli su se okupili mnogobrojna izaslanstva koja su položila vijence i zapalila svijeće. Žrtvama su se poklonile obitelji stradalih, učenici 7.razreda OŠ dr. Franju Tuđman iz Ličkog Osika, škole koju je pohađala i Verica Nikšić, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, general Mladen Markač, ministar branitelja Tomo Medved, župan dr. Darko Milinović, gradonačelnik Karlo Starčević, zamjenica gradonačelnika Kristina Prša, predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević, načelnik PU Ličko-senjske Josip Biljan, predstavnici HV-a, te mnogobrojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Riječi molitve za sve žrtve izrekao je župnik Luka Blažević, a svetu misu u župnoj crkvi sv. Mateja služio je msgr. dr. Mile Bogović, biskup u miru.Nakon mise u Pastoralnom centru na Starom Ličkom Osiku, održana je tribina na temu „RAD HRVATSKOG MEMEORIJALNO-DOKUMENTACIJSKOG CENTRA DOMOVINSKOG RATA“, s osvrtom na žrtve Široke Kule i okolnih mjesta u Domovinskom ratu.

kul11kul15

   

Kazališna predstava- Zbunjoza

image001


18. listopada 2017. god. srijeda

Sati: 20.00

Ulaz: 40.00 kn

Za učenike i studente ulaznica 20.00 kn

Organizirani posjet deset i više osoba ulaznica 20.00 kn 

Dvorana Učilišta Gospić

Rezervacija ulaznica na broj 099/ 5560-039Bračni par, Eva i Robert, vraća se kući nakon odmora. Biljke u njihovom stanu izgledaju drugačije, pronalaze pismo u kojem stoji da im je električna energija isključena. Ulaze Judith i Sebastian, prijatelji para, koji su trebali brinuti o stvarima dok njih nema. Međutim, oni se u Evinom i Robertovom domu ponašaju kao gazde i izbacuju ih van. Niz transformacija na pozornici događa se na potpuno neočekivan način i donose pred nas ljude koji grčevito žele uspostaviti životnu ravnotežu i sigurnost u stalno promjenjivoj i raspadajućoj stvarnosti. No okliznuti će se sa svakim identitetom kojeg preuzmu (SS oficir, skijaš, los, vulkan, breskva), stvarnost će uvijek kliznuti pod njihovim nogama, dok se njihovo postojanje ne pretvori u kazališnu igru.
"Zbunjoza" je komedija o hirovitosti stvarnosti, vlastitog identiteta i samog kazališta.


   

Obilježavanje 26. obljetnice stradavanja mještana Široke Kule

Poštovani,

ovim putem Vas pozivamo da svojom nazočnošću uveličate obilježavanje
26. godišnjice stradavanja mještana Široke Kule
prema protokolu kako slijedi:

13. listopada 2017. godine /petak/

16.45 sati Polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomen obilježja žrtvama II.svjetskog i Domovinskog rata u Širokoj Kuli

17.00 sati Sveta misa u Župnoj crkvi Sv.Mateja ap.

18.30 sati Tribina RAD HRVATSKOG MEMORIJALNO-DOKUMENTACIJSKOG CENTRA DOMOVINSKOG RATA,

predavač dr. Ante Nazor, ravnatelj Centra /Pastoralni centar Lički Osik/

   

Gosti kineskog grada Wuzhou oduševljeni ljepotama Gospića i okolice

Nakon potpisivanja Protokola o budućoj suradnji, gosti iz kineskog grada Wuzhou upoznali su se sa povijesti, kulturom, tradicijom, kao i turističkim ljepotama Gospića i okolice.U pratnji gradonačelnika Karla Starčevića i suradnika posjetili su Muzej Like Gospić gdje su ih dočekali članovi i članice FA dr. Ante Starčević i izveli im ličko kolo i otpjevali nekoliko ličkih pjesama. Ravnateljica Muzeja Vesna Bunčić ih je upoznala sa muzejskim postavima.U MC Nikola Tesla upoznali su se sa likom i djelom znanstvenika Nikole Tesle i pogledali turističko-promotivni film o Gospiću.Nakon toga su u četverosatnom jeep safariju po Velebitu upoznali samo djelić prirodnih ljepota kojima je Gospić okružen.

DSCN0255DSCN0265DSCN0269DSCN0273DSCN0281DSCN0382DSCN0387DSCN0398

   

Stranica 10 od 104

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting