Srijeda, Travanj 25, 2018

Grad Gospić

 

Poziv na seminar „ZA RAZVOJ RURALNIH KRAJEVA“ OBRAZOVANJE ZA RURALNI TURIZAM

U organizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije, Hrvatske udruge za turizam i.ruralni razvoj „Klub članova Selo i Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute „Tur Kultur“,

27. (utorak) i 28. (srijeda) veljače 2018. god. u Kulturno informativnom centru Gospić,

održat će se seminar-OSMIŠLJAVANJE TURISTIČKOG PROIZVODA U RURALNOM I KULTURNOM TURIZMU-prvenstveno namijenjen turističkim interpretatorima, turističkim vodičima, lokalnim turističkim agencijama, potencijalnim i registriranim OPG-ima, turističkim seljačkim gospodarstvima i poduzetnicima u ruralnim područjima i ruralnom turizmu te svima onima koji rade na području ruralnog turizma.

Seminar je za sve sudionike besplatan, a polaznici će dobiti Uvjerenje o sudjelovanju na seminaru.

Poziv na seminar

Program

Prijavni obrazac

   

J A V N I P O Z I V za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića u 2018. godini

Na temelju članka 20. Akcijskog plana potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 3/16), Gradonačelnik Grada Gospića raspisuje

J A V N I__P O Z I V

za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića u 2018. godini

   
   

Izobrazba o sigurnom rukovanju pesticidima

ISKAZ INTERESA

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači s područja Gospića koji su zainteresirani za izobrazbu o sigurnom rukovanju s pesticidima da iskažu interes za sudjelovanjem na izobrazbi.

Cilj izobrazbe:poučiti profesionalne korisnike pesticida njihovoj primjeni, na način da se smanji rizik i štetni učinci uporabe pesticida na zdravlje ljudi i na okoliš te potaknuti integriranu zaštitu bilja i primjenu alternativnih metoda ili postupaka poput nekemijskih alternativa pesticidima.

Trajanje izobrazbe: 20 sati– provedba osnovne izobrazbe, polaganje ispita i izdavanje identifikacijske iskaznice

Mjesto održavanja: Gospić, prostorije Kulturno Informativnog centra Gospić, Budačka 12

Grad Gospić sufinancirat će izobrazbu putem Mjere iz Akcijskog plana potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića do 50% ukupnih troškova edukacije.

Zainteresirani poljoprivredni proizvođači dodatne informacije i prijave mogu izvršiti u Odsjeku za gospodarstvo i ruralni razvoj Grada Gospićana tel.: 053/658-103 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

do ponedjeljka 26.veljače 2018.g.

GRAD GOSPIĆ

   

Potpisan Ugovor o umjetnom osjemenjivanju goveda

Sukladno Akcijskom planu potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića gradonačelnik Karlo Starčević i direktor Veterinarske ambulante Gospić Tomislav Rukavina potpisali su Ugovor o umjetnom osjemenjivanju goveda za 2018. godinu.

Ove godine iznos sredstava koji se izdvaja za tu namjenu povećan je i iznosi 60.000,00 kuna. Poljoprivrednim gospodarstvima na području Gospića potpora za sufinanciranje prvog umjetnog osjemenjivanja iznosi 85,00 kn za one koji posjeduju od 1 do 19 grla krava i junica, te 150,00 kn gospodarstvima sa 20 i više krava i junica.

Mjera se provodi s ciljem poboljšanja genetske kvalitete u stočarstvu, a usluge stručnog zahvata obavljat će Veterinarska ambulatna Gospić kojoj će Grad Gospić i doznačavati sredstva.

DSCN1107DSCN1109


   

Stranica 10 od 118

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting