Petak, Veljača 23, 2018

Grad Gospić

Održana 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

4.gradsko vijece

15. studenog 2013. godine u Gradskoj vijećnici Grada Gospića, održana je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su usvojeni slijedeći akti

1. Odluka o podjeli društva Usluga d.o.o. po modelu „odvajanje s preuzimanjem“
2. Odluka o osnivanju trgovačkog društva Komunalac Gospić d.o.o. za obavljanje komunalnih djelatnosti

 

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Vukovar

Poštovane sugrađanke, poštovani sugrađani, 

Grad Gospić  i ove godine  obilježava  „Dan sjećanja na žrtvu Vukovara“, paljenjem  1700 svijeća u spomen na  1700  nevinih  žrtava grada heroja.

Stoga Vas,  pozivamo da nam se pridružite u  
ponedjeljak 18. studenog 2013.godine  u 18.00 sati
na  Svetoj misi  u Caritasu Gospićko-senjske biskupije, a potom u procesiji do Trga Stjepana Radića gdje će se zapaliti 1700 svijeća.

GRAD GOSPIĆ

Svijeće su osigurane i dijelit će se ispred Caritasa i na Trgu S.Radića 

 

   

II. Odluka o odabiru korisnika sredstava Grada Gospića za „Povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama/stanovima ugradnjom kotlova na pelete“

Temeljem Odluke o odabiru korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi zajedničkog sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti u zgradarstvu, Klasa: 024-04/13-03/08, Urbroj: 563-01/06-13-02, od 29.05.2013. godine, i članka 49. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09, 5/10, 7/10 i 1/12) gradonačelnik Grada Gospića   d o n o s i

 

II. ODLUKU

o odabiru korisnika sredstava Grada Gospića za „Povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama/stanovima ugradnjom kotlova na pelete“ 


Opširnije...

   

Obilježen blagdan Svih svetih

svi sveti_2013_004

1.studenog, povodom blagdana Svih svetih, u Kapelici Svih svetih na groblju Sv. Marije Magdalene u Gospiću,  gospićki župnik, msgr. Mile Čančar,  predvodio je svetu misu.
Uoči mise podno Spomen križa izaslanstva Grada Gospića, Ličko-senjske županije, MUP-a PU Ličko – senjske, Hrvatske vojske i Udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće za poginule hrvatske branitelje i sve mrtve. 

svi sveti_2013_010 svi sveti_2013_021

   

Prijem u Uredu Gradonačelnika u povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi

darivatelji krvi_2013_3

U povodu obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi danas je u Uredu Gradonačelnika održan prijem delegacije Gradskog društva Crvenog križa. Delegaciju je na čelu s ravnateljem Gradskog društva Crvenog križa g. Vladom Brkljačićem i predsjednicom Gradskog društva Crvenog križa gđom. Katicom Prpić primio gradonačelnik g. Petar Krmpotić, zamjenica gradonačelnika gđa. Marta Grgurić i suradnici.

Gradonačelnik g. Krmpotić je pozdravio sve prisutne zahvalivši pritom na njihovom humanitarnom radu koji se temelji na osnovnim načelima anonimnosti, solidarnosti i besplatnosti čime uloga dobrovoljnih darivatelja krvi postaje još veća i plemenitija. Također je naglasio da je Grad Gospić i do sada uspješno surađivao sa Gradskim društvom Crvenog križa te da je Grad otvoren za daljnju suradnju i pomoć. Gradonačelnik g. Krmpotić poklonio je g. Fabi Rupčiću, kao darivatelju koji je najveći broj puta darovao krv (137 puta), prvu monografiju Grada Gospića koja nosi naslov Gospić Grad, ljudi, identitet.

darivatelji krvi_2013_2darivatelji krvi_2013_1

Ravnatelj GD Crvenog križa g. Vlado Brkljačić i predsjednica Društva gđa. Katica Prpić zahvalili su Gradu Gospiću na odličnoj suradnji kroz različite programe i projekte te su ovom prigodom poklonili Gradonačelniku i Zamjenici prigodni dar. Istaknuli su održanu humanitarnu likovnu koloniju čije će slike biti prodane na aukciji, a sav prihod će se iskoristiti za nastavak uređenja Doma na Rosuljama. Također su istaknuli kako je GD Crvenog križa ušlo u međunarodni program kako bi postali međunarodni kamp za mlade, međutim, trebalo bi urediti još potkrovlje u Domu na Rosuljama kako bi imali barem 50 ležajeva te mogli ostvariti zacrtani cilj. Pored ravnatelja i predsjednice GD Crvenog križa u delegaciji su bili: Eleonora Kosović (8 puta dobrovoljni darivatelj krvi), Zvonko Kovačić (134 darovanja krvi), Fabo Rupčić (137 darovanja) i Tomica Starčević (43 darovanja).

   

Predstavljen projekt Digitalizacija kina „Korzo“

kino korzo_3

U petak 18. listopada 2013.godine  predstavljen je projekt Digitalizacija kina „Korzo“ . Kad su u pitanju nezavisni kinoprikazivači, Gospić je među 27 gradova u Republici Hrvatskoj, čije kino je  realizacijom ovog projekta prešlo sa analognog na digitalni medij. Ukupni projekt sufinancirali su Ministarstvo kulture sa 293.444,00 kn,  a Grad Gospić sa 215.117,94 kn.

kino korzo_2 kino korzo kino korzo_1Na predstavljanju projekta nazočnima su se obratili gradonačelnik gospodin Petar Krmpotić i voditelj kina „Korzo“ gospodin Ivica Ćaćić.
Gradonačelnik je u obraćanju istaknuo  da su dugoročni ciljevi ovog projekta  revitalizacija kina kao kulturnog središta, porast aktivnosti i raznovrsnosti kulturne ponude, te povećanje posjećenosti kina i gledanosti filmova. Grad Gospić će i dalje pomagati rad i djelovanje svih kulturnih ustanova na području grada, pa tako i kina „Korzo“, zaključio je gradonačelnik.

   

Stranica 98 od 109

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting