Ponedjeljak, Ožujak 19, 2018

Grad Gospić

Tvrtka Eko d.o.o. održala seminar za predstavnike jedinica lokalne samouprave Ličko-senjske županije

U ponedjeljak, 5. ožujka u Gradskoj vijećnici Grada Gospića tvrtka Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije održala je seminar za predstavnike jedinica lokalne samouprave iz Ličko-senjske županije koje gravitiraju budućem Centru za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Cilj seminara kojeg je vodio direktor tvrtke Eko d.o.o. Dino Perović bio je dionike informirati o postupku izgradnje CGO-a kao i njihovim obvezama u njegovoj realizaciji. Na seminaru se tako govorilo o trenutnom statusu izgradnje Centra, postupcima javne nabave vezanima uz Centar i pretovarne stanice te strukturi financiranja cijelog Projekta.Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje vrijedan je 377.326.793,56 kuna, a sufinanciran je sredstvima EU u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u udjelu od 70,652%. U sufinanciranju sudjeluju još i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 19,348% te Zadarska županija i gradovi i općine na području Zadarske i dijela Ličko-senjske županije s 10%.Na seminaru je tako istaknuto kako će budući CGO Biljane Donje biti temelj cjelovitog sustava gospodarenja otpadom gradova Gospić i Novalja te općina Karlobag, Perušić, Donji Lapac, Udbina i Lovinac, jer će se u njemu prikupljati komunalni, neopasni i građevni otpad s navedenih područja. Uspostavom Centra tako će se riješiti problematika svih frakcija neopasnog otpada kao i manjih količina pojedinih frakcija „opasnog“ otpada iz kućanstva, kao što su baterije, lakovi, boje, akumulatori i slično.Centar stoga predstavlja visoko kvalitetnu i najsigurniju alternativu postojećim odlagalištima, a za njegovu uspješnu realizaciju od iznimne je važnosti zajedništvo svih dionika koji su u njega uključeni kao i sufinanciranje iz proračuna jedinica lokalne samouprave koje mu gravitiraju.

Seminar tvrtke_Eko_d.o.o_1Seminar tvrtke_Eko_d.o.o_2

 

Počela izobrazba poljoprivrednih proizvođača za održivu uporabu pesticida

Izobrazba poljoprivrednih proizvođača o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida počela je 06. ožujka 2018.Interes za ovu temu je velik jer Zakon o održivoj uporabi pesticida propisuje da svi profesionalni korisnici moraju proći izobrazbu, položiti ispit Održive uporabe pesticida te na kraju dobiti potvrdu i iskaznicu s kojom će, na malo ili veliko, moći nabavljati sredstva za zaštitu bilja.Grad Gospić će za poljoprivrednike sa svog područja sufinancirati izobrazbu u iznosu 50% ukupnih troškova edukacije putem Mjere 7. Edukacija i stručno osposobljavanje poljoprivrednika Akcijskog plana potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića.

IMG 20180306_150858IMG 20180306_153309IMG 20180306_150850

   

Ministarstvo poljoprivrede sufinanciralo Zimski sajam u Gospiću

Ministarstvo poljoprivrede prepoznalo je cilj organizacije „Zimskog sajma u Gospiću“ kao manifestaciju kojom se unaprjeđuje poljoprivredna proizvodnja i prodaja. Naime, Ministarstvo je donijelo Odluku o sufinanciranju organizacije ovog dvodnevnog Sajma s kojim se obogatila zimska ponuda u Gospiću kroz promociju gastro ponude i lokalnih proizvoda, prezentaciju rada školskih Zadruga i predstavljanje dijela kulturne tradicije.

Gradu Gospiću odobrena je potpora za organizaciju lokalno-tradicijske manifestacije te je potpisan Ugovor o sufinanciranju što je dokaz dobre organizacije, ali i poticaj da Zimski sajam 2018. bude još bogatiji sa više izlagača i događaja.

   

Izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite

ZAPISNIK
s izvanredne sjednice Stožera civilne zaštite za područje Grada Gospića
održane dana 02. ožujka 2018. godine u prostorijama grada Gospića, Budačka 55, s početkom u 14.00 sati

Opširnije: Izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite

   
   

Obavijest- komunalna naknada i naknada za uređenje voda (NUV)

Obavijest – komunalna naknada i naknada za uređenje voda (NUV)


Grad Gospić obavještava pravne i fizičke osobe, vlasnike/korisnike nekretnina lociranih na području Grada Gospića da je Grad Gospić temeljem odredbe članka 17. Zakona o financiranju vodnog gospodarstva („Narodne novine“ broj 153/09,90/11,56/13,154/14,119/15,120/16,127/17) od 01.01. 2018. godine preuzeo poslove vođenja i naplate naknade za uređenje voda (NUV) koju su do 31.12.2017. obavljale Hrvatske vode.

Rješenje o obvezi plaćanja/obračuna naknade za uređenje voda (NUV) i dalje donose Hrvatske vode.

Naplatu naknade za uređenje voda (NUV) za razdoblje od 01.01.2018. godine - na dalje Grad Gospić radi u ime i za račun Hrvatskih voda.

Slijedom navedenog obavještavamo Vas da za razdoblje od 01.01.2018. godine – na dalje Hrvatske vode neće slati uplatnice za plaćanje naknade za uređenje voda, već će, sukladno zakonskoj odredbi na uplatnici/računu za plaćanje komunalne naknade Grad Gospić zasebno iskazati iznos naknade za uređenje voda (NUV).

Posebno napominjemo da se navedenim promjenama pravnim i fizičkim osobama ne povećavaju troškovi, jer se iznosi komunalne naknade i naknade za uređenje voda (NUV)nisu mijenjali.

Grad Gospić

   

Stranica 2 od 113

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting