Petak, Prosinac 15, 2017

POU-GOSPIĆ

rasplesani boi_za_web

GRAD GOSPIĆ

Prosinac konani_Medium

Grad Gospić

U Gospiću obilježena 76. obljetnica pogibije „Senjskih žrtava“

senjske zrtve 2013 1

Danas je u Gospiću obilježena 76. obljetnica pogibije „Senjskih žrtava“.
Tim povodom su saborski zastupnik mr.Darko Milinović, gradonačelnik Milan Kolić sa suradnicima, predstavnici Ličko-senjske županije, hrvatske vojske i policije, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili vijenac i zapalili svijeće na grobnicu „Senjskih žrtava“, u znak sjećanja na mlade Gospićane koji su bez ikakvog povoda mučki ubijeni 9.svibnja 1937.godine od žandarmerije srpskog režima u Senju.
Riječi molitve izrekao je gospićki župnik mons.dr.Mile Čančar.

senjske zrtve 2013 2

 

Održan godišnji susret pjevačkih zborova iz župa s područja Gospićko-senjske biskupije

Susret zborova 3

U Pučkom otvorenom učilištu dr. Ante Starčević danas je održan godišnji susret i duhovna obnova za članove pjevačkih zborova i skupina iz svih župa s područja Gospićko-senjske biskupije. Nakon uvodne molitve i pozdravnih riječi generalnog vikara Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Tomislava Šporčića i organizatora ovog susreta gospićkog župnika mons. Mile Čančara, okupljenima se obratio i gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić. Gradonačelnik je pozdravio sve nazočne zaželjevši im srdačnu dobrodošlicu u Grad Gospić kao administrativno središte Ličko-senjske županije i sjedište Gospićko-senjske biskupije. Uz molitvu i veličanje Boga kroz pjesmu, današnji gost predavač dr. o. Marijan Steiner, glazbenik i profesor teologije iz Zagreba održao je i prigodno predavanje o važnosti glazbe u liturgiji.

Susret zborova 1 Susret zborova 2

   

Gradonačelnik sa suradnicima obišao MO Trnovac

MO Trnovac 2

Gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić sa svojim suradnicima danas je obišao Mjesni odbor Trnovac, gdje su u tijeku radovi na nekadašnjoj trnovačkoj školi koja slovi za jednu od najstarijih na području Grada Gospića, a danas se preuređuje u Dom u kojem bi se održavale aktivnosti od važnosti za ovo mjesto. Susret je protekao u ugodnom druženju i razgovoru s mještanima.

MO Trnovac 1

   

Obilježen Dan OŠ dr. Jure Turića

Dan skole 2

U povodu obilježavanja Dana OŠ dr. Jure Turića u organizaciji Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Gospića u osnovnoj školi izvedena je pokazna vježba „Marta 2013.“ gdje je angažiranjem i koordiniranjem svih žurnih službi s područja Grada izvedena simulacija spašavanja i evakuacije učenika u slučaju požara.

Nakon toga u holu škole održan je prigodni program kojem je uz predstavnike institucija s područja grada nazočio i gradonačelnik Grada Gospića g. Milan Kolić. Ovom prigodom ravnatelj g. Ivica Radošević pozdravio je sve prisutne, istaknuvši niz programa koje škola uspješno provodi kao što su produženi boravak učenika, program za djecu s posebnim potrebama i glazbena škola. Do rujna ove godine sve učionice bi trebale biti informatički opremljene, a planira se i uvođenje elektroničkih dnevnika i imenika. Također je zahvalio Gradu Gospiću kao osnivaču škole na financijskoj potpori koju pruža tijekom cijele godine. Sve prisutne svojim programom kroz pjesmu, ples, glumu i recitacije uveselili su vrijedni učenici.

Dan skole 3 Dan skole 4 Dan skole 5 Dan skole 1

   

Svečano obilježen Dan vatrogasaca i njihovog zaštitnika sv. Florijana

Dan vatrogasaca 3

U organizaciji Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Gospića i Državne uprave za zaštitu i spašavanje danas je svečano obilježen Dan vatrogasaca i njihovog zaštitnika sv. Florijana. Podno Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata vijence su položili i zapalili svijeće predsjednik Stožera za zaštitu i spašavanje i gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić kao i predstavnici Ličko-senjske županije, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, JVP Gospić, policije i OŠ dr. Jure Turića. Nakon toga u katedrali NBDM služena je sveta misa koju je predvodio gospićki župnik mons. Mile Čančar.

Dan vatrogasaca 2 Dan vatrogasaca 1

   

Javni poziv

Na temelju članka 15. Akcijskog plana potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića za 2013. godinu, („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 9/12) Gradonačelnik Grada Gospića raspisuje  

J A V N I P O Z I V
za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju
Grada Gospića za 2013. godinu

Dokumentacija

   

Stranica 101 od 102

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadom
studija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting