Ponedjeljak, Lipanj 25, 2018

Banner

Grad Gospić

Akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Gospiću

U petak, 07. lipnja, od 10:00 do 13:00 sati, u prostorijama Kulturno informativnog centra Gospić (KIC) u Gospiću, Budačka 12, održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akciju upisa organizira Zaklada Ana Rukavina u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Gospić.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju (postupak kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti).

Svaka akcija upisa u Registar nosi poruku – lijek je u nama! Time Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo „lijek“ kojim možemo spašavati živote jer upisom u Registar postajemo potencijalnim spasiteljem života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži.

Rezultati Zaklade Ana Rukavina i hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica trenutno broji 39 381  dobrovljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je tipizirano 33 275 uzoraka krvi. Iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja KMS izdano je 29 transplantata i time dana nada za spas 29 života.


Kontakt osoba:
Mirta Vrančić
Zaklada Ana Rukavina
voditeljica ureda
091 4873 563
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Lijepom našom na biciklima

biciklisti

Umirovljeni invalidi Domovinskog rata iz Rijeke i veterani IX. gardijske brigade, biciklisti Boris Vukelić i Željko Berić biciklima po Hrvatskoj obilaze mjesta stradanja i spomen-obilježja palim braniteljima i svim civilima koji su stradali u Domovinskom ratu. Danas su nakon već pređenih 2500 km posjetili Gospić gdje su zajedno sa županom Milanom Kolićem i zamjenikom gradonačelnika Ivanom Biljanom odali počast poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomenika poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata.

   

Podignuta zlatna zelena zastava

zastava6 170513

Danas je gospićki gradonačelnik Milan Kolić, koji je inače kum Eko-škole Osnovne škole dr. Jure Turića zajedno s Ivicom Radoševićem, ravnateljem Škole, u dvorištu škole podigao novu zlatnu, trajnu, zelenu zastavu.
Naime, kako smo već pisali, prošlog tjedna je gospićka osnovna škola prva u Ličko-senjskoj županiji zavrijedila zlatni status u sustavu međunarodnih eko-škola.
Prigodan kulturno-umjetnički program izveli su članovi Folklornog ansambla Degenija. U sklopu proslave Kolić i Radošević su u atriju škole zasadili nove dvije sadnice zaštićene ljekovite biljke božikovine koje su poklon gospićko - smiljanskog pčelara i rasadničara Mirka Milkovića.
Izvor: Ličke novine

zastava1 170513 zastava5 170513

   

Međunarodni dan obitelji

dan obitelji 2013 6

14. svibnja 2013. godine s početkom u 11.00 sati u ulici Vile Velebita održano je tradicionalno crtanje kredama po pločniku povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji.
Crtanju su prisustvovala djeca Dječjeg vrtića „Pahuljica“ i učenici prvih razreda Osnovne škole Dr. Jure Turića iz Gospića.
Osnovne škole s područja Grada Gospića su samostalno obilježile navedeni dan prigodnim programom u prostorijama škola.

 

dan obitelji 2013 dan obitelji 2013 1 dan obitelji 2013 2 dan obitelji 2013 3 dan obitelji 2013 4 dan obitelji 2013 5

   

U Gospiću održana preventivna akcija „Kaciga glavu čuva“

kaciga glavu cuva 2

Na Trgu Stjepana Radića u Gospiću danas je provedena preventivna akcija „KACIGA U PROMETU“ koju provode policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske. Cilj akcije je smanjenje broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači motocikala i mopeda, te propagiranje poželjnog ponašanja u prometu.
Građani su danas imali priliku razgledati policijsku opremu i tehniku koju policijski službenici koriste u svome svakodnevnom radu, te su mogli isprobati vožnju motorom na simulatoru vožnje. Također im je skrenuta pozornost na pojačanu prisutnost spomenute kategorije sudionika u prometu, te da budu posebno oprezni prilikom uključivanja u promet i prestrojavanja, a posebice na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima.
Provedbu ove akcije sigurnosti građana u prometu podržao je i gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić.

   

U sklopu akcije „Volim Hrvatsku“ Gospićanima podijeljeno 4 000 sadnica cvijeća

volim hrvatsku

Akcija Hrvatske turističke zajednice „Volim Hrvatsku“ i ove je godine provedena u Gradu Gospiću. Predsjednik TZ Grada Gospića i gradonačelnik Milan Kolić sa svojim suradnicima danas je na Trgu Stjepana Radića građanima podijelio oko 4 000 sadnica cvijeća. Cilj ove akcije je još ljepši i uređeniji Gospić. Da Grad Gospić brine o svojim javnim površinama svjedoče i do sad osvojene nagrade za najljepši trg kontinentalne Hrvatske i prošlogodišnja nagrada Hrvatske turističke zajednice gdje je Grad Gospić proglašen najuređenijim gradom kontinentalne Hrvatske.

   

Stranica 123 od 125

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting