Četvrtak, Lipanj 21, 2018

OBAVIJEST I POZIV OBVEZNICIMA POREZA NA NEKRETNINE

potpisivanje-ugovora

za dostavu podataka o poreznom obvezniku i podataka o nekretninama
prema Zakonu o lokalnim porezima

Poštovani,

Zakonom o lokalnim porezima („Narodne Novine“ 115/16) koji je stupio na snagu 1.siječnja 2017. godine, propisano je da se od 1. siječnja 2018. godine uvodi porez na nekretnine koji će u cijelosti zamijeniti komunalnu naknadu.

Sukladno članku 33. Zakona, porez na nekretnine obračunavat će se na ukupnu neto podnu površinu nekretnine (prostora koji su oporezivi) sukladno propisu i uvjetima i mjerilima za utvrđivanje zaštićene najamnine te stvarnu površinu zemljišta.

Razlika između komunalne naknade i  poreza na nekretnine je ta što su uz koeficijent namjene i koeficijent zone uvedena još dva kriterija i to: koeficijent stanja (ks) te koeficijent dobi (kd) nekretnine.

Kako su jedinice lokalne samouprave obvezne  ustrojiti i voditi strukturiranu Evidenciju o nekretninama i poreznim obveznicima plaćanja poreza na nekretnine potrebno je popuniti obrazac koji se nalazi u prilogu.

Napominjemo, kako je za svaku nekretninu potrebno ispuniti posebnu prijavu- obrazac, ukoliko se ista nekretnina koristi za dvije ili više različitih namjena prijavu treba ispuniti za svaku namjenu posebno s naznakom površine koja se za određenu namjenu koristi.

UKOLIKO POREZNI OBVEZNIK NE DOSTAVI TRAŽENE PODATKE, GRAD GOSPIĆ ĆE POSTUPATI SUKLADNO ČLANKU 59. ZAKONA O LOKALNIM POREZIMA, TE ĆE SE UTVRDITI POREZNA OBVEZA S NAJVIŠIM KOEFICIJENTOM ZA STANJE I NAJVIŠIM KOEFICIJENTOM ZA DOB NEKRETNINE.

Popunjeni i potpisani obrazac  u prilogu ove obavijesti,  možete  dostaviti osobno  na adresu Gradskog upravnog odjela za komunalne djelatnosti, stanovanje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Trg Stjepana Radića 14  ili putem pošte na adresu Grada Gospića, Budačka 55, 53 000 Gospić, (p.p. 46) također na e-mail adresu : porez-nekretnine@gospic.hr

Rok dostave podataka je 31.10.2017.g.

Obrazac možete preuzeti i na web stranici  Grada Gospića.

Kontakt telefon: 053/5744-16, Fax: 053/658-803

 

PDF

Porez na nekretnine - Obrazac stambeni prostor

PREUZMI DOKUMENT

PDF

Porez na nekretnine - Obrazac poslovni prostor

PREUZMI DOKUMENT

PDF

OBAVIJEST  i poziv obveznicima

PREUZMI DOKUMENT

PDF

Porez na  nekretnine neizgradeno gradevinsko zemljiste

 PREUZMI DOKUMENT

  

pjp
zsgg
potpore

prostorni-plan-gospicupu-1
strategija
Program-ukupnog-razvoja-gradafinancijsko upravljanje
plan-gospodarenja-otpadomstudija reciklaze
n o_otpad
snjesko
energetski odrzivi razvitakzona-poslovnih-namjenazimska sluzba
vijece za prevenciju
POS-Gospic
grad-gospic-prijatelj-djece
gospicka-garda-vukovispomen soba
komunalna-naknadaplan-grada-gospicalpe

Vremenska prognoza

Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting